Διάσημα φαντάσματα της Αγγλίας, που σπέρνουν ακόμη τον τρόμο…

Διάσημα φαντάσματα της Αγγλίας, που σπέρνουν ακόμη τον τρόμο...

Αγγλία. Αρχές φθινοπώρου του 1966. Η νύχτα ήταν ομιχλώδης και υγρή. Ένας οδηγός έπαιρνε μια στροφή στο Devon, κατευθυνόμενος προς το Tavistock, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και τα φώτα του έσβησαν μυστηριωδώς για μόλις λίγα λεπτά.

Τότε, άκουσε έναν ξέφρενο καλπασμό αλόγων, ενώ μια σκιώδης, κατάμαυρη άμαξα, πολύ παλαιότερης εποχής, πέρασε αίφνης από μπροστά του, αφήνοντάς τον μαρμαρωμένο από τρόμο. Μόλις η τρομακτική σκιά τον προσπέρασε, η μηχανή του αυτοκινήτου ξαναπήρε μπροστά.

Ώρες μετά, ύστερα από ένα τονωτικό ποτό στο πανδοχείο της περιοχής, διηγήθηκε την ιστορία του, περιμένοντας ότι θα τον περάσουν για τρελό. Δεν το έκαναν, όμως.

Οι ντόπιοι είχαν ακούσει πολλές φορές για το φάντασμα της Λαίδης Χάουαρντ, που εμφανιζόταν μέσα στη νύχτα, με την εβένινη άμαξά της, που την οδηγούσαν αφηνιασμένα άλογα.

Λαίδη Χάουαρντ (01/08/1596 - 17/10/1671)
Λαίδη Χάουαρντ (01/08/1596 – 17/10/1671)

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, η Λαίδη Χάουαρντ εγκαταλείπει κάθε νύχτα, πάντα τα μεσάνυχτα, τις σιδερόφρακτες πύλες του ερειπωμένου Πύργου του Fitzford, έχοντας κρυμμένο το αγριεμένο και βλοσυρό της πρόσωπο κάτω από ένα βαρύ πέπλο.

Κατόπιν, μπαίνει στη θαυμάσια άμαξά της και ο αμαξάς χτυπάει με το καμουτσίκι τα μαύρα άλογα, που χιμούν σαν σίφουνας στους δρόμους. Πίσω από την άμαξα τρέχει ένας μαύρος, πελώριος σκύλος, με μάτια κόκκινα, σαν δυο πύρινες πόρτες για την Κόλαση, ενώ αλυχτάει σαν δαιμονισμένος.

Η δυσοίωνη τούτη συντροφιά σταματά για λίγες στιγμές μπροστά στο νεκροταφείο του Okehampton, προτού επιστρέψει πίσω στον Πύργο του Fitzford.

Ο θρύλος λέει πως η γυναίκα αυτή υπήρξε τόσο σκληρή και άδικη στη ζωή της, έχοντας βλάψει τόσους πολλούς ανθρώπους, ώστε την είχαν καταραστεί να μη βρίσκει η ψυχή της αναπαμό ούτε και μετά θάνατον.

Σε μια άλλη περίπτωση, στο Lancashire αυτή τη φορά, οι ντόπιοι λένε ότι αν αφουγκραστεί κανείς προσεχτικά, θα ακούσει τον ανατριχιαστικό κρότο των βημάτων του “στραγγαλισμένου Τάγματος”.

Oliver Cromwell (25/04/1599 - 03/09/1658)
Oliver Cromwell (25/04/1599 – 03/09/1658)

Το άτυχο αυτό Τάγμα ήταν μια ομάδα Ορεινών, που πιάστηκε από τους άντρες του Στρατηγού Oliver Cromwell το 1648. Η διαταγή που δόθηκε ήταν να κρεμαστούν όλοι τους στα γύρω δέντρα. Τα άψυχα κορμιά τους σείονταν στα κλαδιά σαν μελανά και δύσοσμα πλατανόφυλλα και θρόιζαν τον αχό της απανθρωπιάς του πολέμου για μέρες πολλές.

Ένα άλλο φάντασμα στοιχειώνει την περιοχή του Lancashire και συγκεκριμένα έναν δρόμο κοντά στο Bolton. Εμφανίζεται πάντα με ένα σκοινί περασμένο γύρω από τον λαιμό του, ενώ το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο φριχτά. Το φάντασμα αυτό είναι το πνεύμα κάποιου George Grimshaw, που απαγχονίστηκε κατά λάθος, επειδή έμοιαζε με κάποιον άλλον.

Francis Drake (1540 - 1596)
Francis Drake (1540 – 1596)

Tο περίφημο Buckland Abbey, μια ακόμα υπέροχη έπαυλη στο Devon της Αγγλίας, θεωρείται κι αυτή στοιχειωμένη από το φάντασμα του διαβόητου Άγγλου πολιτικού, θαλασσοπόρου και πειρατή της Ελισαβετιανής Εποχής, τον Sir Francis Drake, για τον οι ναυτικοί σύντροφοί του έλεγαν πως είχε κάνει συμφωνία με τον Διάβολο.

Το φάντασμά του, λοιπόν, μπαίνει τις νύχτες μέσα σε μια κατάμαυρη άμαξα που τη σέρνουν τέσσερα ακέφαλα άλογα. Μπροστά από την άμαξα προπορεύονται δώδεκα απόκοσμα και φοβερά στοιχειά, που πετούν φωτιές και βγάζουν καπνό από τα ρουθούνια τους.

Πίσω από την άμαξα ακολουθεί εξαγριωμένη μια αγέλη τερατόμορφων σκύλων, που δε σταματά να γαβγίζει ούτε λεπτό.

Κατόπιν, το απεχθές θέαμα γίνεται αχλή κι ύστερα χάνεται μέσα σε μια ανελέητη κοσμοχαλασιά ποδοβολητών και ουρλιαχτών.

Το φάντασμα του Sir Francis Drake αποτέλεσε έμπνευση για τον Sir Arthur Conan Doyle για να γράψει τη διάσημη ιστορία του, “Το σκυλί των Μπάσκερβιλ”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, 06/10/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 06/10/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 06/10/1966
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments