Ο αρχαίος καρπός του Τουταγχαμών…

Ο αρχαίος καρπός του Τουταγχαμών...
5
(1)

Τον Ιούλιο του 1938, τα μέλη της Βρετανικής Βοτανικής Εταιρείας παρακάθισαν σε γεύμα, το οποίο αποτελούνταν αποκλειστικά από αρακά της εποχής του Φαραώ Τουταγχαμών, μαγειρευμένο με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά, κατά την οποία κόκκοι αρακά, οι οποίοι είχαν ανακαλυφθεί στον τάφο του Φαραώ, έδωσαν καλό καρπό για βρώση. Συγκεκριμένα, είχαν βρεθεί 200 γραμμάρια μοβ αρακά, ηλικίας 3.500 χρόνων περίπου.

Η μικροσκοπική εξέταση ενός κόκκου απέδειξε ότι είχαν διατηρηθεί όλα τα απαιτούμενα προς βλάστηση μέρη του κόκκου σε πλήρη ζωτικότητα.

Μάλιστα, ο πρώτος καρπός που είχαν δώσει, έπειτα από προσεκτική καλλιέργεια, είχε πολύ σκληρό περίβλημα, το οποίο, όσο περισσότερο έβραζε, τόσο περισσότερο σκλήραινε και δεν ήταν καλός για κατανάλωση. Με την κατάλληλη καλλιέργεια, όμως, απέδωσε τελικά νόστιμους καρπούς.

Ο μοβ αρακάς του Τουταγχαμών θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους καρπούς που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ και τα μέλη της Βρετανικής Βοτανικής Εταιρείας τον τίμησαν δεόντως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 20/07/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 20/07/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 20/07/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments