Το 1938, οι ιατροί στην Ιταλία συνδιαλέγονταν και προβληματίζονταν, καθώς δε γνώριζαν πού να αποδώσουν τη μυστηριώδη θεραπευτική δύναμη των χεριών μιας απλοϊκής γυναίκας.
Η 40χρονη γυναίκα με το μοναδικό αυτό χάρισμα ονομαζόταν Imelda Tomasini, ήταν σύζυγος ενός εμπόρου από τη Μπολόνια και μητέρα δύο παιδιών.
Την ιδιότητά της αυτή την αγνοούσε και η ίδια, μέχρι την ημέρα που, ενώ ταξίδευε με τον σιδηρόδρομο, δίπλα της καθόταν μια άλλη γυναίκα, η οποία σφάδαζε από οξείς πόνους του δεξιού ποδιού της, έπειτα από μια βαριά αγκύλωση, την οποία δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν οι ιατροί της.
Η Imelda Tomasini, δίχως να γνωρίζει το γιατί, από μια απλή παρόρμηση, άπλωσε στοργικά τα χέρια της και άγγιξε το πονεμένο πόδι της συνταξιδιώτισσας. Ευθύς, οι πόνοι υποχώρησαν και η γυναίκα απαλλάχτηκε δια παντός από το ανυπόφορο άλγος.
Έκτοτε, η μυστηριώδης θεραπευτική δύναμη των χεριών της Imelda Tomasini ήταν η αιτία να λυτρωθούν από τον πόνο εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ιταλία.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 10/07/1938…








