Οι μυστηριώδεις μεταβολές της Σελήνης…

Οι μυστηριώδεις μεταβολές της Σελήνης…
0
(0)

Ο Αμερικανός αστρονόμος William Henry Pickering, μελετώντας για χρόνια τη Σελήνη, παρατήρησε παράδοξες μεταβολές στην επιφάνειά της και κυρίως, στα όρη της.

Μάλιστα, τις μεταβολές αυτές τις είχε προσέξει κι ένας ερασιτέχνης αστρονόμος από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, ονόματι Rauston, ο οποίος τις είχε απεικονίσει σε πενήντα περίπου σκίτσα.

Οι διαφοροποιήσεις αυτές εντοπίστηκαν πιο ζωηρές στο Όρος Πικό της Σελήνης, του οποίου οι πλαγιές φαίνονταν αλλού πιο φωτεινές και αλλού πιο σκιερές.

Ο Pickering φρονούσε ότι οι μεταβολές αυτές δεν οφείλονταν στη διαφορά της γωνίας του φωτισμού, αλλά σε νέφη και χιόνι που διαλύονταν ή σε υδρατμούς!

William Henry Pickering (15/02/1858 - 16/01/1938)
William Henry Pickering (15/02/1858 – 16/01/1938)

Εάν αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο, τότε θα μεταβαλλόταν ριζικώς η επικρατούσα γνώμη ότι η Σελήνη στερείται εντελώς ατμόσφαιρας και επομένως, ότι ο φυσικός δορυφόρος της Γης είναι ένα νεκρό άστρο.

Οι μυστηριώδεις αυτές μεταβολές της Σελήνης ενέπνευσαν πλήθος επαγγελματιών, αλλά και ερασιτεχνών αστρονόμων να παρακολουθούν το φεγγάρι πιο στενά, με την ελπίδα να επιτύχουν μια μεγάλη ανακάλυψη και να τη συνδέσουν με ένδειξη ζωής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/09/1937…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 18/09/1937
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/09/1937

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments