Τα μυστηριώδη θερμά σημεία της Σελήνης…

Τα μυστηριώδη θερμά σημεία της Σελήνης...

Το 1967, η μελέτη των φωτογραφιών της Σελήνης, που είχαν ληφθεί από το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Lunar Orbiter, παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το διαστημικό πρόγραμμα Lunar Orbiter είχε αναπτυχθεί από τη NASA κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και είχε ως σκοπό τη λήψη φωτογραφιών του δορυφόρου μας, προκειμένου να εντοπίζονταν κατάλληλες τοποθεσίες για την προσσελήνωση των διαστημοπλοίων του προγράμματος Surveyor, καθώς επίσης και του επανδρωμένου Apollo που ακολούθησαν.

Στις φωτογραφίες αυτές αποκαλυπτόταν ότι η επιφάνεια της Σελήνης υφίστατο τοπικές αλλοιώσεις, τόσο από την πρόσκρουση μετεωριτών, όσο και από ηφαιστειακές εκτινάξεις προερχόμενες από τα βαθύτερα στρώματα του υπεδάφους της.

Παρέχονταν, επίσης, ενδείξεις ότι υπήρχαν μυστηριώδη θερμά σημεία σε αναπαλλόμενες περιοχές της επιφάνειας της Σελήνης, γεγονός που έκανε τους αστρονόμους να διερωτώνται εάν εκλύονταν αέρια από το εσωτερικό της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 01/10/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 01/10/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 01/10/1967
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments