Νερό στον Άρη…

Νερό στον Άρη…
0
(0)

Την υπόθεση ότι είναι δυνατή η ζωή στον πλανήτη Άρη διατύπωνε το 1961 ο Σοβιετικός Καθηγητής Βίκτορ Νταβίντοφ, επιστημονικός γραμματέας του Αστροναυτικού Ινστιτούτου της Μόσχας.

Σύμφωνα με τoν Νταβίντοφ, οι μυστηριώδεις διώρυγες είναι χαράδρες στον παχύ φλοιό του πάγου της υδρόσφαιρας του πλανήτη. Ο πάγος στα σημεία αυτά, σύμφωνα με την θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα, έχει μικρότερο πάχος και γι΄ αυτό το λόγο, το νερό το οποίο βρίσκεται εκεί, μετριάζει τη θερμοκρασία του εδάφους στις περιοχές των χαραδρών. Έτσι, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ύπαρξη φυτών κατά μήκος αυτών των σημείων.

Ο Νταβίντοφ κατέληγε στο συμπέρασμα περί υπάρξεως υπόγειων ωκεανών στον πλανήτη. Λόγω του δριμύτατου ψύχους που επικρατεί στον Άρη, το έδαφος καθώς και το νερό, πάγωσαν σε βάθος πολλών εκατοντάδων μέτρων. Ολόκληρος ο πλανήτης φαίνεται σαν να είναι σκεπασμένος από φλοιό πάγου, αναμεμιγμένος με αμμώδες στρώμα, κάτω από το οποίο, σε βάθος μισού χιλιομέτρου στον Ισημερινό και σε βάθος δύο χιλιομέτρων στους Πόλους, υπάρχει νερό.

Βάσει αυτών των παρατηρήσεων, ο Βίκτορ Νταβίντοφ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη ζωής στον Άρη είναι πιθανή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/02/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 17/02/1961

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments