Το φαινόμενο της τηλεκίνησης…

Η Νέιλα Μιχαήλοβα κατά τη διάρκεια πειράματος τηλεκίνησης
0
(0)

Όταν η Νέιλα Μιχαήλοβα, πρώην λοχίας των γυναικείων σωμάτων του σοβιετικού στρατού, κοίταζε τις νεοσύλλεκτες της, κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, οι στρατιωτίνες αισθάνονταν ότι διαπερνούσε το σώμα τους ηλεκτρικό ρεύμα και αναπηδούσαν ελαφρώς, χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν.

Νέιλα Μιχαήλοβα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Νίνα Κουλάγινα (1926 - 1990)
Νέιλα Μιχαήλοβα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Νίνα Κουλάγινα (1926 – 1990)

Όσο μεγάλωνε η Νέιλα, είχε αποκτήσει την ικανότητα να συγκεντρώνεται σε κάποιο αντικείμενο και να το μετακινεί με το βλέμμα της και μόνο!

Είχε καταγραφεί πως αν συγκεντρωνόταν σ’ ένα μήλο, εκείνο κινούνταν από την αρχική του θέση. Όταν κοίταζε επίμονα ένα ποτήρι, το ποτήρι άρχιζε να τρέμει κι όταν κοίταζε με αυτοσυγκέντρωση ένα ρολόι, μπορούσε να το κάνει να σταματήσει να λειτουργεί.

Η εφημερίδα “Μοσκόφσκαγια Πράβντα” έγραψε ότι η Νέιλα Μιχαήλοβα ήταν προικισμένη με τη δύναμη της τηλεκίνησης.

Επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τα φαινόμενα που προκαλούνταν από το βλέμμα της, αποφάνθηκαν πως όντως η γυναίκα αυτή είχε την πρωτοφανή δύναμη της τηλεκίνησης. Δημοσιογράφος της εφημερίδας “Μοσκόφσκαγια Πράβντα”, που είχε επισκεφτεί την Νέιλα, αποκάλυψε πως εκείνη κατάφερε να μετακινήσει με το βλέμμα της έναν στυλογράφο, ο οποίος άρχισε να κυλιέται πάνω στο τραπέζι. Ο δημοσιογράφος κάλυψε τον στυλογράφο με ένα γυάλινο δοχείο, υποψιαζόμενος ότι θα μπορούσε να τον μετακινεί η Μιχαήλοβα με λεπτά νήματα. Φυσικά, ο στυλογράφος συνέχιζε να ταλαντεύεται πάνω στο τραπέζι.

Επειδή ο εν λόγω στυλογράφος ήταν μεταλλικός, θεωρήθηκε ύποπτη η πιθανή χρήση αθέατου μαγνήτη. Οι υποψίες όμως καταρρίφτηκαν, όταν η Νέιλα μετακίνησε τηλεπαθητικά το αρκετά βαρύ γυάλινο δοχείο.

Η Νέιλα Μιχαήλοβα κατά τη διάρκεια πειράματος τηλεκίνησης
Η Νέιλα Μιχαήλοβα κατά τη διάρκεια πειράματος τηλεκίνησης

Οι επιστήμονες κινηματογράφησαν όλα αυτά τα ασυνήθιστα “επιτεύγματα”. Ανάμεσα σε άλλα, η Νέιλα Μιχαήλοβα μπροστά τους κατάφερε να σταματήσει τη λειτουργία ενός ρολογιού, όπως επίσης κατάφερε να επικεντρώσει την ενέργειά της στην κινηματογραφική κάμερα, που την έκανε να τρέμει και να δονείται.

Η ίδια δεν μπορούσε να εξηγήσει πού οφείλονταν οι ικανότητές της, αλλά δήλωσε στους επιστήμονες και στους δημοσιογράφους ότι αντιλήφθηκε πως διέθετε αυτή τη δύναμη μετά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/03/1968…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 23/03/1968
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/03/1968

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments