Το φαινόμενο της αυτόματης γραφής…

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ένας ερωτευμένος διαβίβαζε τις επιθυμίες του και ομιλούσε με την αγαπημένη του από το υπερπέραν, παρά το γεγονός ότι είχε πεθάνει πριν από 15 χρόνια. Το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναστατώσει την αγγλική κοινή γνώμη, αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δώσουν μια εκλογικευμένη εξήγηση, αν και διαπίστωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία, το εκπληκτικό φαινόμενο.

Ηρωίδα της υπόθεσης ήταν η Grace Rosser, γνωστή ζωγράφος, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον πνευματισμό και τα μέντιουμ. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε μνηστευθεί με τον Gordon Burdick, διευθυντή ενός εφοπλιστικού οίκου του Βανκούβερ, αλλά δεν είχαν κατορθώσει να παντρευτούν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί ο πόλεμος.

Τελικά, ο Gordon πέθανε αιφνιδιαστικά και η Grace κατέρρευσε από τον ξαφνικά χαμό του αγαπημένου της. Μετά από 15 μήνες από τον θάνατό του, η Grace αισθάνθηκε μια μέρα, ενώ έγραφε, κάποια αόρατη δύναμη να κατευθύνει το χέρι της και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η δύναμη αυτή προερχόταν από τον νεκρό μνηστήρα της.

Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της
Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της

Η Grace έκτοτε επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων και η ίδια ισχυριζόταν ότι η σχέση τους ήταν σχεδόν τόσο τέλεια, όσο και όταν ήταν ζωντανός.

Η αποκάλυψη αυτής της μυστηριώδους κατάστασης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επιστημόνων, που θέλησαν να εξακριβώσουν το παράδοξο γεγονός.

Bert Hellinger
Bert Hellinger

Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick.

Την ώρα της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών και παρουσία δημοσιογράφων, η Grace επικοινώνησε και πάλι με τον νεκρό μνηστήρα της και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, άρχισε να γράφει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη φορά με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα: «Είμαι και πάλι μαζί σου. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια για τη ζωή και τον θάνατο. Υπάρχει μόνο μια ζωή, η οποία είναι αιώνια και ο θάνατος είναι ανύπαρκτος».

Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.
Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.

Μετά από το πείραμα, ο Δρ. Hellinger δήλωσε: «Από επιστημονική άποψη, αυτό είναι αδύνατον! Αλλά, το είδαμε να συμβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη. Η περίπτωση της απάτης και της πλαστογραφίας πρέπει να αποκλεισθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια προσοχή και φροντίδα. Αντιθέτως, το μήνυμα αυτό γράφτηκε ταχύτατα και ενώπιόν μας. Έκανα τη σύγκριση με 20 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα του Gordon Burdick, στηριζόμενος σε επιστολές που είχε γράψει όσο βρισκόταν στη ζωή. Από αυτά, τα 16 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μηνύματά του από το υπερπέραν. Το γεγονός αυτό αποτελεί τελεσίδικο αποδεικτό στοιχείο».

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick

Η Grace Rosser ήταν μια καλλιτέχνιδα με φιλελεύθερο και πρωτοποριακό πνεύμα, μια καλή χριστιανή, που πήγαινε τακτικά στην εκκλησία και που δεν πίστευε στον πνευματισμό. «Ειλικρινώς, η κατάσταση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, αν αναλογιστεί κανείς τις πεποιθήσεις μου», συνήθιζε να λέει.

Εν τούτοις, έζησε όλη της τη ζωή, έχοντας ως συντροφιά το πνεύμα του αγαπημένου της, με τον οποίο εξακολουθούσε να επικοινωνεί. Για να μην εγκαταλείψει τον λατρεμένο της Gordon, η Grace δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 29/11/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958

Σχετικά άρθρα

Μια πρωτοφανής επιδρομή φαντασμάτων στο Lincolnshire της Αγγλίας, το 1933… Τον Νοέμβριο του 1933, οι κάτοικοι ενός παλιού χωριού της κομητείας του Lincolnshire της...Αγγλίας, του γραφικού Cammeringham, είχαν πανικοβληθεί από μια πρωτοφανή επιδρομή...φαντασμάτων...
Ένα παράξενο ψυχικό φαινόμενο στην Αυστρία, το 1927… Ο έμπορος νόμισε στην αρχή ότι επρόκειτο για κάποια κακόγουστη φάρσα και...εξαιρετικά θυμωμένος, κρέμασε με δύναμη το ακουστικό πάνω στον γάντζο του...
Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Β)… Στο στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, τα μέλη της οικογένειας Μπ. ήταν...ανάστατα από τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Όμως, η εξάντλησή τους από το ταξίδι και...τη μετακόμιση νίκησε τον αρχικό τους φόβο...
Ο «Μάγος της Ολλανδίας»… Μπορούσε να δει τα πάντα...
Περιγραφή μεταθανάτιας εμπειρίας… Αμέσως μετά τον πρώτο πόνο, που ομολογουμένως ήταν λίαν σφοδρός, απώλεσα...ολοκληρωτικά τη συναίσθησή μου. Μου φάνηκε ότι μεταφέρθηκα αιφνιδίως σ' έναν νέο...
Τα μυστήρια του Τορίνο… Σε απομακρυσμένες εκκλησίες, στους λόφους του Τορίνο, βρέθηκαν άδεια φέρετρα,...μαύρα πέπλα και τελετουργικά βιβλία..
Η κατάρα των Βίκινγκς… ...οι ντόπιοι θυμήθηκαν τον παλιό θρύλο της πανέμορφης Σνέφριντ...
Μυστηριώδη και μαγικά φυτά… Από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα φυτά έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στη μαγεία,...αλλά κανένα από αυτά δεν είναι τόσο μυστηριώδες και τόσο θρυλικό...
Υπερφυσικές μαζικές επιθέσεις σε χωριό της Γιουγκοσλαβίας… Όταν όμως έφτασαν σε ένα σημείο και αφού είχαν δει μερικές σκιές να χάνονται στο...σκοτάδι, δε μπορούσαν πλέον να προχωρήσουν, καθώς δεν τους το επέτρεπαν οι...δυνάμεις τους...
Το πονηρό πνεύμα… Με τη Βίβλο στο χέρι, ο πάστορας άρχισε να προφέρει διάφορους εξορκισμούς σε...παλιά, μεσαιωνική γλώσσα...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar