Το φαινόμενο της αυτόματης γραφής…

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ένας ερωτευμένος διαβίβαζε τις επιθυμίες του και ομιλούσε με την αγαπημένη του από το υπερπέραν, παρά το γεγονός ότι είχε πεθάνει πριν από 15 χρόνια. Το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναστατώσει την αγγλική κοινή γνώμη, αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δώσουν μια εκλογικευμένη εξήγηση, αν και διαπίστωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία, το εκπληκτικό φαινόμενο.

Ηρωίδα της υπόθεσης ήταν η Grace Rosser, γνωστή ζωγράφος, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον πνευματισμό και τα μέντιουμ. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε μνηστευθεί με τον Gordon Burdick, διευθυντή ενός εφοπλιστικού οίκου του Βανκούβερ, αλλά δεν είχαν κατορθώσει να παντρευτούν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί ο πόλεμος.

Τελικά, ο Gordon πέθανε αιφνιδιαστικά και η Grace κατέρρευσε από τον ξαφνικά χαμό του αγαπημένου της. Μετά από 15 μήνες από τον θάνατό του, η Grace αισθάνθηκε μια μέρα, ενώ έγραφε, κάποια αόρατη δύναμη να κατευθύνει το χέρι της και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η δύναμη αυτή προερχόταν από τον νεκρό μνηστήρα της.

Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της
Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της

Η Grace έκτοτε επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων και η ίδια ισχυριζόταν ότι η σχέση τους ήταν σχεδόν τόσο τέλεια, όσο και όταν ήταν ζωντανός.

Η αποκάλυψη αυτής της μυστηριώδους κατάστασης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επιστημόνων, που θέλησαν να εξακριβώσουν το παράδοξο γεγονός.

Bert Hellinger
Bert Hellinger

Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick.

Την ώρα της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών και παρουσία δημοσιογράφων, η Grace επικοινώνησε και πάλι με τον νεκρό μνηστήρα της και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, άρχισε να γράφει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη φορά με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα: «Είμαι και πάλι μαζί σου. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια για τη ζωή και τον θάνατο. Υπάρχει μόνο μια ζωή, η οποία είναι αιώνια και ο θάνατος είναι ανύπαρκτος».

Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.
Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.

Μετά από το πείραμα, ο Δρ. Hellinger δήλωσε: «Από επιστημονική άποψη, αυτό είναι αδύνατον! Αλλά, το είδαμε να συμβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη. Η περίπτωση της απάτης και της πλαστογραφίας πρέπει να αποκλεισθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια προσοχή και φροντίδα. Αντιθέτως, το μήνυμα αυτό γράφτηκε ταχύτατα και ενώπιόν μας. Έκανα τη σύγκριση με 20 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα του Gordon Burdick, στηριζόμενος σε επιστολές που είχε γράψει όσο βρισκόταν στη ζωή. Από αυτά, τα 16 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μηνύματά του από το υπερπέραν. Το γεγονός αυτό αποτελεί τελεσίδικο αποδεικτό στοιχείο».

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick

Η Grace Rosser ήταν μια καλλιτέχνιδα με φιλελεύθερο και πρωτοποριακό πνεύμα, μια καλή χριστιανή, που πήγαινε τακτικά στην εκκλησία και που δεν πίστευε στον πνευματισμό. «Ειλικρινώς, η κατάσταση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, αν αναλογιστεί κανείς τις πεποιθήσεις μου», συνήθιζε να λέει.

Εν τούτοις, έζησε όλη της τη ζωή, έχοντας ως συντροφιά το πνεύμα του αγαπημένου της, με τον οποίο εξακολουθούσε να επικοινωνεί. Για να μην εγκαταλείψει τον λατρεμένο της Gordon, η Grace δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 29/11/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958

Σχετικά άρθρα

Η υπόσχεση του μεγάλου πνευματιστή Flammarion… Αμέσως μετά τον θάνατο του σημαντικότατου Γάλλου αστρονόμου, συγγραφέα και...μεγάλου πνευματιστή Camille Flammarion στις 3 Ιουνίου του 1925, είχε προκληθεί παγκόσμια...αναστάτωση, εξαιτίας μιας υπόσχεσής του, που είχε δώσει στους οικείους του, όσο...βρισκόταν ακόμα εν ζωή.
Τα φαντάσματα του Κοιμητηρίου South Mimms, στην Αγγλία… Στο Κοιμητήριο του South Mimms στην Αγγλία, πολύ συχνά εμφανίζονταν ένας μεγάλος...αριθμός φαντασμάτων της επαρχίας Hertfordshire. Ο Αιδεσιμότατος Allen...
Τηλεκινητικά φαινόμενα στο Τορίνο… Η πρώτη διαπίστωση την οποία έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι, ήταν ότι οι πολυέλαιοι...του διαμερίσματος κινούνταν χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος...
Η τηλεκινητική «Κλειώ»… Η "Κλειώ", τότε, κράτησε τα χέρια της ανοιχτά πάνω από την πυξίδα μετακινώντας τα...αριστερά και δεξιά σε μικρή απόσταση από το αντικείμενο, συγκεντρώνοντας τη σκέψη...της σε αυτό...
Η στρατιά των βρυκολάκων του στοιχειωμένου Φραγκοκάστελλου (Μέρος Β)… Η στρατιά των βρυκολάκων στο στοιχειωμένο Φραγκοκάστελλο εμφανιζόταν στον κάμπο...γύρω από το ενετικό αυτό κάστρο, στα τέλη κάθε άνοιξης. Οι Δροσουλίτες...
Πνεύματα, που έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας… Η Νάσρα είπε ακόμη ότι οι ιατροί και η νοσοκόμα είχαν κατέλθει από την οροφή, τη...χειρούργησαν και εξαφανίστηκαν, σαν να ήταν καπνός...
Η πρώτη περίπτωση εκτοπλάσματος στην Ελλάδα, που μελετήθηκε από τον Άγγελο Τανάγρα…... Ο Άγγελος Τανάγρας διαβεβαίωσε πως η περίπτωση της Φιλοδίκης ήταν η πρώτη και...μοναδική περίπτωση εκτοπλάσματος, που είχε συμβεί στην Ελλάδα μέχρι τότε...
Η πνευματιστική φωτογραφία του συγγραφέα Edgar Wallace, που δίχασε την Αγγλία, το 1932… Ο αγαπημένος των Άγγλων δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, σεναριογράφος και...συγγραφέας Edgar Wallace, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο δημιουργός...
Οι πιο παράξενες εμφανίσεις πνευμάτων… Σ' ένα σπίτι στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, εμφανιζόταν πολύ συχνά τις νύχτες ένα...φάντασμα με λευκό, διάφανο σώμα και πρόσωπο κατάμαυρο...
Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Άγγελου Τανάγρα, το 1965… Δεν "καλούνται" τα πνεύματα των νεκρών. Οι νεκροί δε δίνουν "σήματα", ούτε..."ενεργούν". Αυταπατώνται, όσοι πιστεύουν ότι τα "τραπεζάκια" ...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.