Το φαινόμενο της αυτόματης γραφής…

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ένας ερωτευμένος διαβίβαζε τις επιθυμίες του και ομιλούσε με την αγαπημένη του από το υπερπέραν, παρά το γεγονός ότι είχε πεθάνει πριν από 15 χρόνια. Το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναστατώσει την αγγλική κοινή γνώμη, αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δώσουν μια εκλογικευμένη εξήγηση, αν και διαπίστωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία, το εκπληκτικό φαινόμενο.

Ηρωίδα της υπόθεσης ήταν η Grace Rosser, γνωστή ζωγράφος, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον πνευματισμό και τα μέντιουμ. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε μνηστευθεί με τον Gordon Burdick, διευθυντή ενός εφοπλιστικού οίκου του Βανκούβερ, αλλά δεν είχαν κατορθώσει να παντρευτούν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί ο πόλεμος.

Τελικά, ο Gordon πέθανε αιφνιδιαστικά και η Grace κατέρρευσε από τον ξαφνικά χαμό του αγαπημένου της. Μετά από 15 μήνες από τον θάνατό του, η Grace αισθάνθηκε μια μέρα, ενώ έγραφε, κάποια αόρατη δύναμη να κατευθύνει το χέρι της και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η δύναμη αυτή προερχόταν από τον νεκρό μνηστήρα της.

Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της
Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της

Η Grace έκτοτε επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων και η ίδια ισχυριζόταν ότι η σχέση τους ήταν σχεδόν τόσο τέλεια, όσο και όταν ήταν ζωντανός.

Η αποκάλυψη αυτής της μυστηριώδους κατάστασης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επιστημόνων, που θέλησαν να εξακριβώσουν το παράδοξο γεγονός.

Bert Hellinger
Bert Hellinger

Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick.

Την ώρα της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών και παρουσία δημοσιογράφων, η Grace επικοινώνησε και πάλι με τον νεκρό μνηστήρα της και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, άρχισε να γράφει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη φορά με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα: «Είμαι και πάλι μαζί σου. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια για τη ζωή και τον θάνατο. Υπάρχει μόνο μια ζωή, η οποία είναι αιώνια και ο θάνατος είναι ανύπαρκτος».

Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.
Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.

Μετά από το πείραμα, ο Δρ. Hellinger δήλωσε: «Από επιστημονική άποψη, αυτό είναι αδύνατον! Αλλά, το είδαμε να συμβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη. Η περίπτωση της απάτης και της πλαστογραφίας πρέπει να αποκλεισθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια προσοχή και φροντίδα. Αντιθέτως, το μήνυμα αυτό γράφτηκε ταχύτατα και ενώπιόν μας. Έκανα τη σύγκριση με 20 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα του Gordon Burdick, στηριζόμενος σε επιστολές που είχε γράψει όσο βρισκόταν στη ζωή. Από αυτά, τα 16 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μηνύματά του από το υπερπέραν. Το γεγονός αυτό αποτελεί τελεσίδικο αποδεικτό στοιχείο».

Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick
Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick

Η Grace Rosser ήταν μια καλλιτέχνιδα με φιλελεύθερο και πρωτοποριακό πνεύμα, μια καλή χριστιανή, που πήγαινε τακτικά στην εκκλησία και που δεν πίστευε στον πνευματισμό. «Ειλικρινώς, η κατάσταση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, αν αναλογιστεί κανείς τις πεποιθήσεις μου», συνήθιζε να λέει.

Εν τούτοις, έζησε όλη της τη ζωή, έχοντας ως συντροφιά το πνεύμα του αγαπημένου της, με τον οποίο εξακολουθούσε να επικοινωνεί. Για να μην εγκαταλείψει τον λατρεμένο της Gordon, η Grace δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 29/11/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Ελληνίδες μέντιουμ που εξιχνίαζαν εγκλήματα για την Αστυνομία… Ανάμεσα στα ισχυρά μέντιουμ που εξιχνίαζαν μυστηριώδη εγκλήματα για την Ελληνική...Αστυνομία ανήκαν και οι Ελένη Ζακυνθινού, Ελπίδα Παυλάτου και Κασσάνδρα...
Επικοινωνία με το πνεύμα του Βρετανού μεγιστάνα του Τύπου… Η Louise Owen, πρώην γραμματέας του αποθανόντος Λόρδου Northcliffe, ο οποίος υπήρξε...μεγιστάνας του βρετανικού Τύπου και στυλοβάτης της εντόπιας...
Το περιστατικό της στοιχειωμένης παμπ «Tudor Rose» στην Αγγλία, το 1973… Ο αστυνομικός, που ασχολήθηκε με την παράξενη υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα...ότι το κτίριο, το οποίο στέγαζε την παμπ, ήταν στοιχειωμένο για χρόνια...
Οι σύγχρονες μάγισσες… Κάποιες αποκάλυψαν ότι γίνονταν συνεδριάσεις στους ναούς των "Μεγάλων Ιερειών",...μπροστά σε βωμό, αφιερωμένο στο πνεύμα του Κακού...
Τα ανεξήγητα φαινόμενα της Καστοριάς… Ο δε ρουχισμός, από τα εσώρουχα ως τα πανωφόρια, κι από τα σεντόνια ως τα παπλώματα,...βρισκόταν σχισμένος, με τον ίδιο πάντα τρόπο: ένα μικρό τρίγωνο, του οποίου η μία...πλευρά πήγαινε πιο μακριά...
Οι έρευνες του Καθηγητή Στήβενσον… "Προσπαθώ να αποδείξω επιστημονικά, δηλαδή πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η...μετενσάρκωση είναι γεγονός."
Το στοιχειωμένο πανδοχείο της Ishbel MacDonald… Η Ishbel MacDonald ανέλαβε τις νέες της υποχρεώσεις ως ιδιοκτήτριας εξοχικού ξενοδοχείου...από την Κυριακή 5 Ιανουάριου, αφού προηγουμένως είχε διατελέσει...
Περιγραφή μεταθανάτιας εμπειρίας… Αμέσως μετά τον πρώτο πόνο, που ομολογουμένως ήταν λίαν σφοδρός, απώλεσα...ολοκληρωτικά τη συναίσθησή μου. Μου φάνηκε ότι μεταφέρθηκα αιφνιδίως σ' έναν νέο...
Η κορύφωση του πνευματισμού… Τη δεκαετία του 1950, κάθε Παρασκευή διεξάγονταν πνευματιστικά πειράματα στη...Γαλλική Πνευματιστική Ένωση...
Υπερφυσικές μαζικές επιθέσεις σε χωριό της Γιουγκοσλαβίας… Όταν όμως έφτασαν σε ένα σημείο και αφού είχαν δει μερικές σκιές να χάνονται στο...σκοτάδι, δε μπορούσαν πλέον να προχωρήσουν, καθώς δεν τους το επέτρεπαν οι...δυνάμεις τους...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.