Ο άνθρωπος – φαινόμενο του Paynesville, της δεκαετίας του 1930…

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τη δεκαετία του 1930, οι επιστήμονες της Αμερικής είχαν ασχοληθεί εκτενώς με το παράδοξο φαινόμενο ενός ανθρώπου, ο οποίος μπορούσε να μεγαλώνει όσο επιθυμούσε το ύψος του. Ο Αμερικανός αυτός ονομαζόταν Τζέιμς Βιλλάρ και ήταν τότε σαράντα ετών. Ιδού πώς διηγήθηκε ο ίδιος την καταπληκτική του ιδιότητα:

«Γεννήθηκα στις 27 Ιουλίου του 1894, στο Paynesville. Ο πατέρας μου ήταν ένας μικρός έμπορος της συνοικίας, που έγραφε στα κιτάπια του τους λογαριασμούς των πελατών του. Όλη τη μέρα καθισμένος πίσω από ένα τζαμένιο παραβάν, μετρούσε και ξαναμετρούσε ό,τι του χρωστούσαν. Όσο για τη μητέρα μου, ήταν μια καλή νοικοκυρά, που μόλις τελείωνε τις δουλειές του σπιτιού, ερχόταν στο μαγαζί και καθόταν στο ταμείο. Οι πελάτες, όμως, ήταν λιγοστοί. Ήταν ζήτημα να είχαμε μόλις δυο – τρεις αγοραστές που πλήρωναν. Όλοι οι άλλοι ψώνιζαν με πίστωση.

Έτσι, κάθε πρώτη του μηνός, ο πατέρας μου φορούσε την καινούρια φορεσιά του, έπαιρνε αξιοπρεπές ύφος μεγαλοαστού και γύριζε από τη μια άκρη της συνοικίας στην άλλη, για να εισπράξει ό,τι του χρωστούσαν.

Εγώ, εκείνον τον καιρό, πήγαινα σχολείο. Οι γονείς μου ήθελαν να με κάνουν ένα χρήσιμο άνθρωπο, γι’ αυτό και με σπούδαζαν με πολύ κόπο και με τα λιγοστά τους χρήματα. Επομένως, τελείωσα το Κολέγιο του Paynesville και θα ακολουθούσα ανώτερες σπουδές, αν δε συνέβαινε κάτι, που άλλαξε τελείως τη μοίρα μου και με έκανε εκατομμυριούχο.

Από μικρός είχα παρατηρήσει ότι είχα την ικανότητα να παραμορφώνω το πρόσωπό μου, να κάνω τις πιο τρομακτικές γκριμάτσες, να κουνάω τα αυτιά μου και να μακραίνω τον λαιμό μου, σαν τη στρουθοκάμηλο. Οι συμμαθητές μου διασκέδαζαν εξαιρετικά με αυτά τα παιχνίδια μου και ακόμα και την ώρα του μαθήματος, παρακολουθούσαν τις κινήσεις μου. Απορούσαν πώς κατόρθωνα να φτάνω το χέρι μου στο μπροστινό θρανίο και να παίρνω τα βιβλία των συμμαθητών μου, χωρίς να κουνηθώ ούτε σπιθαμή από τη θέση μου, αλλά μεγαλώνοντας απλούστατα μερικούς πόντους το ένα μου χέρι.

Οι καθηγητές μου, που κάθε τόσο ανακάλυπταν ότι εγώ ήμουν η αφορμή της φασαρίας, με τιμωρούσαν αυστηρά και με συμβούλευαν:

Ο Τζέιμς Βιλλάρ, σε τρεις φωτογραφίες, που πάρθηκαν την ίδια ημέρα και στην κάθε μια από τις οποίες έχει διαφορετικό ύψος
Ο Τζέιμς Βιλλάρ, σε τρεις φωτογραφίες, που πάρθηκαν την ίδια ημέρα και στην κάθε μια από τις οποίες έχει διαφορετικό ύψος

Εσύ, παιδί μου, είσαι γελωτοποιός. Δεν σου χρειάζονται τα γράμματα. Άσε μας, λοιπόν, να κάνουμε τη δουλειά μας και πες στον πατέρα σου να σε βάλει σε κανένα τσίρκο να κάνεις τούμπες και να κουνάς τ’ αυτιά σου. Το σχολείο δε θέλει φασουλήδες σαν και σένα!

Παραδόξως, δεν με απέβαλλαν απ’ το σχολείο, επειδή ήμουν καλός μαθητής και μελετούσα περισσότερο απ’ όλους τα μαθήματά μου.

Ήμουν δεκάξι ετών, όταν στην πόλη μου διοργανώθηκε μια μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή για τους άπορους. Όλοι οι νέοι το θεώρησαν υποχρέωσή τους να βοηθήσουν την επιτροπή των κυριών στο έργο της και φυσικά, εγώ ήμουν από τους πρώτους. Έτσι, άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω για να προσφέρω. Αποφάσισα, λοιπόν, να διασκεδάσω τους ανθρώπους με τις αστείες γκριμάτσες μου. Η πρότασή μου έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Διάλεξα τη Μπελ Φοξ, την κόρη ενός φίλου του πατέρα μου, ένα κορίτσι σπάνιας ομορφιάς, ως παρτενέρ μου. Ήμασταν, πράγματι, ένα σπουδαίο ζευγάρι. Ύστερα από μερικές πρόβες, ήμασταν έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο κοινό τις ικανότητές μας.

Επιτέλους, έφτασε η μέρα της φιλανθρωπική γιορτής. Οι πλούσιοι του Paynesville, αλλά και όλοι οι κάτοικοί του, είχαν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο «Imperial», για να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τα διάφορα νούμερα. Κατά τα μεσάνυχτα, ο Πρόεδρος της φιλανθρωπικής γιορτής παρουσίασε το νούμερό μας με ξεχωριστή χαρά.

Στην αρχή, έκανα ένα σωρό κωμικές γκριμάτσες, έπειτα άρχισα να χορεύω με την πανέμορφη Μπελ και να μακραίνω υπερβολικά το χέρι μου, τόσο που κατέβαινε μέχρι το γόνατό μου. Αν και με το κορίτσι είχαμε το ίδιο ύψος, άρχισα να ψηλώνω τόσο, που την πέρασα τουλάχιστον μια σπιθαμή.

Ο κόσμος έτριβε τα μάτια του από την κατάπληξη. Όταν το νούμερό μας ολοκληρώθηκε, όλοι είχαν σηκωθεί όρθιοι και μας χειροκροτούσαν έξαλλοι από ενθουσιασμό. Είχα σαστίσει από τις εκδηλώσεις θαυμασμού των συντοπιτών μου.

Στο τέλος εκείνης της μαγικής νύχτας, με πλησίασε ο ατζέντης του μεγαλύτερου ιπποδρομίου, της Νέας Υόρκης. Μου ζήτησε να υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του, δίνοντάς μου διακόσια ολόκληρα δολάρια τη βραδιά!

Από εκείνη τη νύχτα κι έπειτα, οι επιτυχίες μου διαδέχονταν η μία την άλλη. Χρόνια και χρόνια τώρα γυρίζω τον κόσμο, μαζεύοντας χρήματα και χειροκροτήματα. Ξαφνικά, εδώ και λίγο καιρό, οι επιστήμονες παρατήρησαν αυτήν την πρωτότυπη ιδιότητά μου και με κάλεσαν στο Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών.

Αφού με έβαλαν να τους δείξω τις παράξενες ικανότητές μου, με πέρασαν από ακτίνες Χ. Όταν τελείωσε η ιατρική εξέτασή μου, οι ενθουσιασμένοι επιστήμονες κατέληξαν σε ένα σωρό επιστημονικούς όρους, που εξηγούσαν την ανορθόδοξη κατάστασή μου.

Το γεγονός, πάντως, είναι ότι εγώ απολαμβάνω μια υπέροχη και πλουσιοπάροχη ζωή, έχοντας αποκομίσει πολλά οφέλη από αυτή την περίεργη ιδιότητά μου».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 13/09/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 13/09/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 13/09/1934

Σχετικά άρθρα

Ανακάλυψη σκελετού γίγαντα στη Βόρεια Αμερική, το 1839… Από τα Βραχώδη Όρη της Βόρειας Αμερικής, μεταφέρθηκε στη Βαλτιμόρη ένας...ανθρώπινος σκελετός ύψους τεσσάρων πηχών (τριών μέτρων)...
Θεάσεις ιπτάμενων δίσκων στην Αμερικανική Ήπειρο… ...εντοπίστηκε μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο, ενώ αρχικά, πετούσε σε...ύψος 22.000 ποδών ακολούθως κατήλθε στα 4.000 πόδια...
Ένα θαλάσσιο τέρας… ...μήκους τεσσάρων μέτρων, με κεφάλι αλόγου και γαλανά μάτια...
Οι αδελφές Fox: Οι γυναίκες που το 1848 θεμελίωσαν τον πνευματισμό… Δεν είναι λίγα τα περιστατικά αξιόπιστων ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, που...ισχυρίστηκαν ότι κακοποιά πνεύματα τάραζαν την οικιακή τους ηρεμία και...προξενούσαν αλλόκοτους θορύβους, κρότους, συρσίματα, έως και εκσφενδονισμούς...επίπλων...
Ο «Λουκ»… Ο Σιού και πολλοί συνομήλικοί του έψαχναν επί αρκετές νύχτες στο νεκροταφείο...αναζητώντας τον "Λουκ"...
Παράξενες αποτυπώσεις σε φιλμ… Οι ειδικοί που έλεγξαν το φιλμ, υπολόγιζαν οτι τα οχήματα που είχαν αποτυπωθεί σ'...αυτό, είχαν περάσει από την περιοχή την προηγούμενη ημέρα της φωτογράφισης...
Ground Saucer Watch… Ο επικεφαλής της οργάνωσης Ground Saucer Watch, Ουίλιαμ Σπόουλντινγκ, ανέφερε ότι από τη...μελέτη των εγγράφων προέκυπτε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν υπαρκτοί και ότι η...Αμερικανική Κυβέρνηση δεν έλεγε την αλήθεια...
Οι μεταφυσικές ανησυχίες του αυτοκινητοβιομήχανου Ford, το 1928… Ο Henry Ford ήταν ένας Αμερικανός βιομήχανος και ιδρυτής της εταιρίας Ford Motor Company...
Το περιστατικό του Michigan, το 1966… Κατόπιν επανειλημμένων εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων, για τουλάχιστον μια...ολόκληρη εβδομάδα, σε διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής...
Το τέρας της Βόρειας Καρολίνας… Προηγουμένως, είχαν εντοπιστεί τα πτώματα μίας αγελάδας και μίας κατσίκας. Τα...άτυχα ζώα βρέθηκαν μισοφαγωμένα και οι ντόπιοι απέδωσαν τα γεγονότα στο "τέρας"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar