Νοέμβριος του 1957: Ο μήνας με τις περισσότερες θεάσεις ιπτάμενων δίσκων…

Νοέμβριος του 1957: Ο μήνας με τις περισσότερες θεάσεις ιπτάμενων δίσκων…

Νορβηγία και Ολλανδία:

Τον Νοέμβριο του 1957, κατέφταναν πληροφορίες από τη Νορβηγία και την Ολλανδία, σύμφωνα με τις οποίες είχε εμφανιστεί ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο στους ουρανούς και είχαν ληφθεί νέα δορυφορικά σήματα. Αυτές οι πληροφορίες ενίσχυσαν τότε την άποψη ότι ενδεχομένως οι Σοβιετικοί προσπαθούσαν να αποστείλουν δορυφόρο στη Σελήνη.

Πάντως, στις 11 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, νωρίς το πρωί, ένα παράδοξο φωτεινό αντικείμενο έγινε ορατό πάνω από το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, να κινείται με νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Μάλιστα, στην πόλη Χάγη της Ολλανδίας, το τοπικό αστεροσκοπείο ανακοίνωσε πως εθεάθη μια μυστηριώδης πτητική μηχανή, που δεν μπόρεσε να αναγνωριστεί, ενώ ένας Ολλανδός Πλοίαρχος δήλωσε ότι είχε δει με το τηλεσκόπιό του μια “απαστράπτουσα μεταλλική σφαίρα” σε μεγάλο ύψος.

Επιπλέον, ένας σταθμός λήψης του νορβηγικού τηλεγραφικού πρακτορείου κατόρθωσε να συλλάβει, στο μήκος κύματος του “Σπούτνικ 2”, νέα σήματα, που ακούγονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γαλλία:

Ομοίως, στη Γαλλία, ένας νεαρός αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Τουλούζης, ονόματι Σαπουί, την ίδια ακριβώς ημέρα και συγκεκριμένα μεταξύ 17:35 και 17:40 ώρας Γκρίνουϊτς, έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός αλλόκοτου φαινομένου.

Ο Σαπουί, με τη βοήθεια διοπτρών, παρακολούθησε ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ελλειπτικού σχήματος και εντόνως λαμπερό, να κατευθύνεται από τα δυτικά προς τα βορειοδυτικά, 38 μοίρες πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα.

Το μυστηριώδες αυτό πτητικό όχημα, το οποίο ο νεαρός Γάλλος αστρονόμος μπόρεσε να παρατηρήσει για περίπου πέντε λεπτά, κινούνταν με ταχύτητα μιας μοίρας το λεπτό, προς το σημείο όπου είχε δύσει ο ήλιος.

Αιφνιδίως, όμως, διέγραψε μεγάλες στροφές πριν κατευθυνθεί τελικώς προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, για να εξαφανιστεί απότομα και να επανεμφανιστεί κατόπιν, μετά από τριάντα δευτερόλεπτα, για να χαθεί εκ νέου, οριστικά αυτή τη φορά, στο βάθος του ορίζοντα.

Ιαπωνία:

Αλλά και στην Ιαπωνία, την ίδια ακριβώς ημερομηνία, ένα πελώριο ιπτάμενο αντικείμενο έγινε ορατό εκείνο το πρωί να διασχίζει τον ουρανό της χώρας. Το παράξενο όχημα ήταν υπέρλαμπρο, σαν τη Σελήνη, και συνοδευόταν από ρυθμικό ήχο.

Εν τούτοις, το Αστεροσκοπείο του Τόκιο ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέφταναν από διάφορες περιοχές της χώρας, το χρώμα του παράξενου κατάφωτου αντικειμένου κυμαινόταν από κόκκινο έως και ανοιχτό πράσινο.

Αυστρία:

Επίσης, στην Αυστρία, πολλοί κάτοικοι της πόλης Γκρατς, ανάμεσά τους κι ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του τοπικού αεροδρομίου, διέκριναν στον ουρανό, κατά τις βραδινές ώρες, έναν ιπτάμενο δίσκο πρασινωπού χρώματος, ο οποίος άφηνε πίσω του φωτεινή γραμμή.

Σύμφωνα με τις αυστριακές εφημερίδες, το μυστηριώδες πτητικό μηχάνημα κινούνταν πάνω από το Γκρατς για 45 ολόκληρα λεπτά, ενώ ξαφνικά ανυψώθηκε σε μεγάλο ύψος και στη συνέχεια, εξαφανίστηκε προς τον βορρά.

Ο Νοέμβριος του 1957 είχε θεωρηθεί μέχρι τότε ως ο μήνας με τις περισσότερες θεάσεις ιπτάμενων δίσκων σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι πολίτες και οι κυβερνήσεις δεν έκρυβαν την ανησυχία τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/11/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 12/11/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/11/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments