Οι κατασκευασμένοι στην Αμερική ιπτάμενοι δίσκοι…

Οι κατασκευασμένοι στην Αμερική ιπτάμενοι δίσκοι…

Ο Στρατηγός Μπρίττον, ένας από τους αρχηγούς των Υπηρεσιών Ερευνών του Στρατού, ανακοίνωσε στις 14 Απριλίου του 1959 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σκόπευαν να προβούν σύντομα σε δοκιμές ιπτάμενων δίσκων δικής τους κατασκευής!

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το νέο αυτό πτητικό μηχάνημα που ετοίμαζαν οι Αμερικανοί θα προκαλούσε αληθινή επανάσταση στον τομέα της αναγνώρισης εν καιρώ πολέμου.

Για την ανύψωσή τους, η οποία θα ήταν κατακόρυφη, οι δίσκοι αυτοί θα χρησιμοποιούσαν την αρχή της εξασφάλισης αερίων υψηλής πίεσης από την επιφάνεια του εδάφους.

Εξ άλλου, ο Υποναύαρχος Μπένετ δήλωσε σχετικώς ότι το Ναυτικό σκόπευε να τους χρησιμοποιήσει στον αγώνα εναντίον των εχθρικών υποβρυχίων.

Οι κατασκευασμένοι στην Αμερική ιπτάμενοι δίσκοι θα μπορούσαν να πετούν εξ επαφής σχεδόν με την επιφάνεια της θάλασσας και θα ελέγχονταν από απόσταση. Θα ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα εχθρικά υποβρύχια και να εξαπολύσουν βόμβες εναντίον τους, βάσει οδηγιών διαβιβαζομένων από μακριά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 15/04/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 15/04/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 15/04/1959
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments