Α.Τ.Ι.Α. τριγωνικού σχήματος πάνω από τη Γιουγκοσλαβία, το 1971…

Α.Τ.Ι.Α. τριγωνικού σχήματος πάνω από τη Γιουγκοσλαβία, το 1971...

Τον Οκτώβριο του 1971, η Γιουγκοσλαβία αποτελούσε “πόλο έλξης” των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, καθώς για έντεκα συνεχείς ημέρες παρατηρούνταν εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Φωτογραφία ενός ιπτάμενου αντικειμένου είχε, επίσης, δημοσιευθεί στο γιουγκοσλαβικό περιοδικό “Νοβόστι”.

Η φωτογραφία είχε ληφθεί από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο στις 29 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς στην πόλη Πόλα, στην Κροατία, αλλά δεν ήταν καθαρή, λόγω της υπερβολικής μεγέθυνσης. Πάντως, διακρινόταν σ’ αυτήν ένα κυκλικό αντικείμενο, από το οποίο φαινόταν να κρέμεται ένα είδος κυλίνδρου του ίδιου μεγέθους.

Το περιοδικό έγραφε ότι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου του 1971, οι κάτοικοι μιας περιοχής σε απόσταση 150 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, είχαν παρατηρήσει δύο ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητος. Το πρώτο είχε τριγωνικό σχήμα. Παρόμοιου σχήματος ιπτάμενα αντικείμενα είχαν παρατηρηθεί και τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο ιπτάμενο αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου.

Τριγωνικού σχήματος και λευκού χρώματος άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο είχε επίσης παρατηρηθεί από μέλη της Αστρονομικής Λέσχης του Σεράγεβο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/10/1971…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 12/10/1971
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/10/1971
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments