Τα εντυπωσιακά ευρήματα του διαστημικού προγράμματος “Άρης”, το 1971…

Τα εντυπωσιακά ευρήματα του διαστημικού προγράμματος "Άρης", το 1971...

Τον Δεκέμβριο του 1971, το σοβιετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Τας μετέδιδε από τη Μόσχα ότι τα σοβιετικά διαστημόπλοια Άρης-2 και Άρης-3 εξακολουθούσαν να διαβιβάζουν πληροφορίες για τον “Κόκκινο Πλανήτη”.

Στο τηλεγράφημα αναφερόταν ότι από τις μέχρι τότε παρατηρήσεις είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη ατόμων υδρογόνου και οξυγόνου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη.

Η στεφάνη του υδρογόνου είχε επισημανθεί σε απόσταση 10.000 έως 20.000 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του, ενώ η απόσταση στην οποία βρισκόταν η στεφάνη του οξυγόνου κυμαινόταν μεταξύ 700 και 1.000 χιλιομέτρων.

Σχετικά με τις επικρατούσες στον Άρη θερμοκρασίες, είχε διαπιστωθεί ότι σε ορισμένα σημεία της επιφάνειας του αυτή δεν υπερέβαινε τους 15 βαθμούς την ημέρα, αλλά υπήρχαν περιοχές όπου η νυχτερινή θερμοκρασία είναι 20 έως 25 βαθμούς υπό του μηδενός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδε το Τας, καθένα από τα δύο διαστημόπλοια ήταν εφοδιασμένο με δύο κάμερες, εκ των οποίων η μία φωτογράφιζε μεγάλες εκτάσεις και η άλλη λεπτομέρειες της διαμόρφωσης του εδάφους. Οι φωτογραφίες διαβιβάζονταν στη συνέχεια αυτομάτως στη Γη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/12/1971…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 29/12/1971
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/12/1971
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments