Συνεχείς θεάσεις ιπτάμενων δίσκων πάνω από τη Γαλλία, το 1954…

Συνεχείς θεάσεις ιπτάμενων δίσκων πάνω από τη Γαλλία, το 1954...

Οι στρατιωτικές αρχές του Metz της Ανατολικής Γαλλίας ασχολούνταν με την εξακρίβωση της αλήθειας μιας απρόσμενης πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία μια ειδική στρατιωτική ομάδα επεσήμανε στον ουρανό, με τη χρήση προβολέα, ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.

Το περίεργο αντικείμενο παρέμεινε επί τρεις ολόκληρες ώρες εντός της ακτίνας της δέσμης φωτός, την οποία έρριψε ο χειριστής του προβολέα του στρατού. Οι χειριστές κατέθεσαν ότι η ανορθόδοξη πτητική μηχανή παρέμενε ακίνητη καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, σε ύψος 10.000 μέτρων!

Εξάλλου, οι χειριστές του ραντάρ δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το μυστηριώδες αντικείμενο στην οθόνη της συσκευής τους, καθώς δεν εμφανιζόταν το στίγμα του, πράγμα εντελώς απροσδόκητο.

Μεταξύ των πολλών και περίεργων αφηγήσεων, οι οποίες κατέφταναν από όλα τα σημεία της Γαλλίας, ήταν και η ιστορία ενός 14χρονου αγοριού, που ισχυριζόταν ότι, καθώς βρισκόταν στο χωράφι του, είδε έναν ιπτάμενο δίσκο, σχήματος πούρου, του οποίου ο πιλότος του απευθύνθηκε στη γαλλική γλώσσα.

Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα του νεαρού, ο πιλότος, ο οποίος φορούσε μια σκουρόχρωμη γυαλιστερή στολή και μπότες, κρατούσε στα χέρια του μια σφαίρα, που εξέπεμπε πορφυρό φως. Έπειτα, στράφηκε στο 14χρονο αγόρι και του είπε: “Αυτό μπορείς να το κοιτάξεις, αλλά όχι να το αγγίξεις”.

Μια ακόμη αλλόκοτη περιπέτεια είχε να διηγηθεί ο τριαντάχρονος γαλατάς Baptiste Jourdy, ένας άνθρωπος αξιοσέβαστος, λογικός και ήρεμος, ενώ βρισκόταν με το φορτηγάκι του προς συλλογή γάλακτος από την πέριξ αγροτική περιοχή, 25 χιλιόμετρα νότια του St. Etienne.

Ήταν τέσσερις τα ξημερώματα και οδηγούσε σε ένα ερημικό οροπέδιο, του οποίου το σκοτάδι το φώτιζαν μόνο οι φανοί του αυτοκινήτου του. Ο ουρανός ήταν νεφοσκεπής, όταν παρατήρησε πως, για άγνωστο λόγο, ο κινητήρας του αυτοκινήτου του σταμάτησε απότομα και οι φανοί έπαψαν να εκπέμπουν φως.

Ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και άνοιξε το καπό, ώστε να εντοπίσει την αιτία της βλάβης και να την επιδιορθώσει. Έξαφνα, αντιλήφθηκε ένα ασύλληπτα τεράστιο και πολύχρωμο ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό, το οποίο, αφού στάθηκε για λίγο μετέωρο, στη συνέχεια, εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Όταν ο γαλατάς συνήλθε κάπως από την αρχική έκπληξη που τον είχε καθηλώσει, διαπίστωσε ότι χωρίς καμία δική του μηχανολογική παρέμβαση και εντελώς ξαφνικά, οι φανοί άναψαν και ο κινητήρας του αυτοκινήτου επαναλειτούργησε, τη στιγμή που η μυστηριώδης και πελώρια πτητική μηχανή απομακρυνόταν.

Την ίδια εκείνη περίοδο, συγκλονισμένοι Γάλλοι από όλες τις περιοχές της χώρας τους αφηγούνταν ότι είχαν δει στον ουρανό κάθε είδους πτητικές μηχανές, που έμοιαζαν με πούρα, με καμπάνες, ακόμα και με βαρέλια.

Οι επιστήμονες δήλωναν προβληματισμένοι με τις συνεχείς θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τη Γαλλία, ειδικά το φθινόπωρο του 1954. Μάλιστα, η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να προκηρύξει αμοιβή 1.000 χρυσών λιρών, σε όποιον κατόρθωνε να συλλάβει κάποιο εξωγήινο ον.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 14/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", στις 14/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 14/10/1954
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments