Συνεχείς θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό της Ιταλίας, το 1978…

Συνεχείς θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό της Ιταλίας, το 1978…

Το φθινόπωρο του 1978, ο ουρανός της Ρώμης είχε γεμίσει από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Τουλάχιστον διακόσιοι Ιταλοί δήλωναν πως μέσα σε μια εβδομάδα είδαν μυστηριώδεις πτητικές μηχανές σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας, σε διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικούς τρόπους κίνησης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονταν και αστυνομικοί, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες στη διάρκεια των περιπολιών τους.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών περιέγραφε την εμπειρία του ως εξής:

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1978, ημέρα Πέμπτη, λίγο πριν από τις 6 το πρωί, στον ουρανό της Ρώμης φάνηκε ένα κατάφωτο αντικείμενο να τον διασχίζει. Έμοιαζε με μια φλεγόμενη σφαίρα που άφηνε πίσω της δύο μακριές λαμπρότατες γραμμές, σαν ουρές. Φαινόταν να ίπταται σε ύψος πιο χαμηλό από εκείνο των αεροπλάνων που ετοιμάζονται να προσγειωθούν.

Η γραμμή πτήσης ήταν ανώμαλη με πολλές και απροσδόκητες αλλαγές και πολλά ζιγκ-ζαγκ. Η ταχύτητα της πτητικής μηχανής ήταν μεγάλη, αλλά δεν ήταν σταθερή. Παρουσίαζε ξαφνικές επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις.

Ύστερα από λίγα λεπτά, η φωτεινότητα του ιπτάμενου δίσκου χάθηκε εντελώς, σαν μια λαμπάδα που σβήνει απότομα και άφησε στον ουρανό ένα μικρό συννεφάκι από ασπριδερούς ατμούς.

Ανάλογες περιγραφές έκαναν και εκείνοι που είδαν έναν ιπτάμενο δίσκο να περνάει την ίδια μέρα και από άλλα μέρη της Ιταλίας, από τη Σικελία έως τη Λιγουρία και από τη Σαρδηνία έως την Εμίλια-Ρομάνια.

Πολλοί είδαν ιπτάμενους δίσκους και τη νύχτα εκείνης της Πέμπτης, ξημερώματα Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου. Τη φορά εκείνη, τα άγνωστα αντικείμενα ήταν πολλά μαζί και σχημάτιζαν ένα μικρό σμήνος. Άρχισαν να εμφανίζονται κατά τις 4:30 το πρωί.

Και αυτή τη φορά η Αστυνομία έλαβε πληθώρα τηλεφωνημάτων από ανήσυχους πολίτες που παρακολουθούσαν κατάπληκτοι τις φωτεινές σφαίρες στον βραδινό ουρανό. Και πάλι περιπολικά ξεχύθηκαν στους δρόμους, όπου τα πληρώματά τους επιβεβαίωναν τις μαρτυρίες των πολιτών.

Το πιο περίεργο, όμως, ήταν εκείνο που συνέβη στον στενογράφο Γκαετάνο Ντοεάτο. Ενώ επέστρεφε, λοιπόν, στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του, τρία πανίσχυρα φώτα, διατεταγμένα τριγωνικά, κινούνταν ακριβώς από πάνω του, σαν να ρύθμιζαν την ταχύτητά τους ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Η αλλόκοτη αυτή συνοδεία διήρκεσε τρία χιλιόμετρα περίπου.

Την ίδια ώρα, κατά τις 5:45, στη συνοικία Βιλλάτζιο Κρονίστι της Ρώμης, η κυρία Εμίρα Μπαριτσέλλι, ξύπνησε από μια εκτυφλωτική λάμψη, που εισχώρησε από τα κλειστά παραθυρόφυλλα του δωματίου της. Παραξενεμένη, τα άνοιξε διάπλατα και είδε ένα ακτινοβόλο αντικείμενο, σε σχήμα μεταξύ σφαίρας και κύβου, που στεκόταν μετέωρο στον ουρανό. Ξύπνησε ευθύς τον άντρα της, τον αδελφό και τον κουνιάδο της και όλοι κοιτούσαν αποσβολωμένοι τη μυστηριώδη ιπτάμενη μηχανή, η οποία έμεινε παντελώς ακίνητη στον ουράνιο θόλο για περισσότερα από τρία λεπτά και κατόπιν, εξαφανίστηκε στον ορίζοντα, αναπτύσσοντας τεράστια ταχύτητα.

Την ίδια εκείνη νύχτα, άλλα φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα, διαφορετικών σχημάτων (τριγωνικά, σφαιρικά έως και επιμήκη), εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν στη Φλωρεντία και στη Μπολόνια.

Μα, και την επόμενη βραδιά, η επέλαση των παράδοξων πτητικών μηχανών συνεχίστηκε το ίδιο εντυπωσιακά. Φωτεινά αντικείμενα διαφόρων σχημάτων κινούνταν πάνω από τη Ρώμη. Αλλά μπροστά στην πύλη του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της ιταλικής πρωτεύουσας συνέβη κάτι το διαφορετικό:

Λίγο μετά τις 20:30, μια συντροφιά ανθρώπων που κοιτούσε κατά τη θάλασσα, είδε αίφνης ένα παράξενο αντικείμενο ασαφούς μορφής που περνούσε σε ύψος μερικών μόλις εκατοντάδων μέτρων από τη θάλασσα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή.

Αφού περιφέρθηκε επί μισή περίπου ώρα, απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα και χάθηκε από τα μάτια τους. Το άγνωστο αυτό αντικείμενο έγινε ορατό και από το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου “Γκριφόνε”, που ήταν προσορμισμένο στο λιμάνι.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Εναέριας Άμυνας της Ρώμης δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν παρατήρησαν τίποτε το περίεργο, αλλά ότι, κι αν ακόμα είχαν παρατηρήσει, δε θα το έλεγαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο συνέδριο για την επικοινωνία με εξωγήινους νοήμονες οργανισμούς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σοβιετική Αρμενία τον Σεπτέμβριο του 1971, ασχολήθηκε με την εκτίμηση της φύσης και της συχνότητας των μορφών νοήμονος ζωής και του τεχνικού πολιτισμού στο Σύμπαν, διαμορφώνοντας μια τεχνική για την πραγματοποίηση επαφής με αυτούς, η οποία ήταν πολλά υποσχόμενη.

Ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες ήταν εκείνο των εξαιρετικά μακρών χρονικών περιόδων (διάρκειας μέχρι και τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών), που απαιτούνταν για τη δημιουργία ζώντων οργανισμών, προικισμένων με νοημοσύνη, από τους απλούς μονοκύτταρους οργανισμούς, από τους οποίους μπορεί να πει κανείς πως ξεκινάει η ζωή.

Αυτές οι συνεχείς θεάσεις ιπτάμενων αντικειμένων, κάθε σχήματος και μεγέθους, στον ουρανό της Ιταλίας, κατά το φθινόπωρο του 1978, είχε επιτείνει την αγωνία και την περιέργεια των πολιτών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 04/10/1978…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 04/10/1978
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 04/10/1978
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments