Σμήνη ιπτάμενων δίσκων στον ουρανό της Γαλλίας, το 1967…

Σμήνη ιπτάμενων δίσκων στον ουρανό της Γαλλίας, το 1967...

Στις 18 Ιουλίου του 1967, ένα ακόμη μυστηριώδες φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο εθεάθη από τα μέλη του πληρώματος μιας βρετανικής φορτηγίδας, με το όνομα “Γιουντέι”, που βρισκόταν κατά τη στιγμή εκείνη σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το Pointe du Hoc, στη βορειοδυτική ακτή της Νορμανδίας.

Οι ακτοφύλακες της περιοχής νόμισαν αρχικώς ότι επρόκειτο περί ενός φλεγόμενου αεροπλάνου, αλλά όπως διαπιστώθηκε κατόπιν, κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε στην περιοχή, στην οποία παρατηρήθηκε το φαινόμενο.

Εξάλλου, κατάφωτες και εντελώς αθόρυβες σφαίρες, με λαμπερότατη ουρά, επισημάνθηκαν και στον ουρανό της Ιταλίας την προηγούμενη νύχτα και έγιναν ορατές από πλήθος ανθρώπων σε πολλές πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Ταυτοχρόνως, σμήνη ιπτάμενων δίσκων εμφανίστηκαν την ίδια μέρα και στον ουρανό σχεδόν ολόκληρης της Γαλλίας. Στην περιοχή των Παρισίων, πολυάριθμα άτομα επέμεναν ότι είδαν, γύρω στη 1:15 πρωινή ώρα, στον έναστρο ουρανό, πολλά μυστηριώδη πτητικά οχήματα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, εμφανίστηκαν πολλά τέτοια φωτεινά αντικείμενα και πάνω από περιοχές της Νάντης και του Στρασβούργου. Μάλιστα, ένας κάτοικος δήλωσε:

“‘Ηταν 1:10 μετά τα μεσάνυχτα. Επέστρεφα στο σπίτι μου από τη δουλειά μου, όταν διέκρινα ένα εξαιρετικά λαμπερό αντικείμενο να πετάει στον ουρανό, σε ύψος 300-400 μέτρων, με σχετικά μικρή ταχύτητα και παντελώς αθόρυβα. Το παράξενο αυτό εναέριο μηχάνημα ακολουθούνταν από μια διχαλωτή ουρά. Κινούνταν με βορειοδυτική κατεύθυνση και μετά από λίγες στιγμές, χάθηκε στον ορίζοντα”.

Επίσης, οι αξιωματικοί και οι ναύτες ενός οχηματαγωγού, ονόματι “Βαλανσαί”, το οποίο έπλεε στα ανοιχτά της Διέππης, ανέφεραν ότι, στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, παρατήρησαν, σε όχι μεγάλη απόσταση από την πλώρη του σκάφους, ένα σμήνος από 6 ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι πετούσαν σε αρμονικό σχηματισμό και κατευθύνονταν προς τα βορειοδυτικά.

Μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού υποστήριζαν ότι τα πέντε από τα έξι ιπτάμενα αντικείμενα ήταν φωτεινότερα και είχαν ουρές, όπως οι κομήτες.

Επιπλέον, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου του Ορλύ δήλωσε ότι τα πληρώματα διαφόρων αεροσκαφών, τα οποία βρίσκονταν εν πτήσει, ανέφεραν ότι είδαν μυστηριώδεις πτητικές μηχανές, ασυνήθιστης λαμπρότητας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 19/07/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 19/07/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 19/07/1967
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments