Εμφανίσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικείμενων πάνω από την Πορτογαλία και το Κουβέιτ, το 1978…

Εμφανίσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικείμενων πάνω από την Πορτογαλία και το Κουβέιτ, το 1978...

Στις 22 Νοεμβρίου του 1978, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν δύο παράξενες ειδήσεις σχετικά με εμφανίσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στην Πορτογαλία και στο Κουβέιτ.

Πορτογαλία

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι πορτογαλικές εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες ενός μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου, το οποίο είχε θεαθεί πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Λισαβόνα, κατά τη δύση του ήλιου.

Εκατοντάδες άτομα τηλεφώνησαν σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δηλώνοντας ότι είχαν δει ένα φωτεινό αντικείμενο, σχήματος πούρου, το οποίο ήταν θεατό για πέντε περίπου λεπτά, καθώς πετούσε με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα από το νότο προς το βορρά, προτού εξαφανιστεί στον ορίζοντα.

Κουβέιτ

Η άλλη είδηση προερχόταν από το Κουβέιτ, όπου σύμφωνα με ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, ένα απροσδιόριστο ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε για τρίτη φορά μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, όπως έγραφαν οι τοπικές εφημερίδες.

Η τελευταία εμφάνιση, νωρίς την Τρίτη 21 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, είχε σημειωθεί μια μέρα μετά το διορισμό από την Κυβέρνηση του Κουβέιτ ειδικής επιτροπής για τα απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα, για τη διερεύνηση των δύο προηγούμενων περιστατικών.

Η εφημερίδα “Αλ Άνμπαα” έγραφε ότι, όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας του ιπτάμενου δίσκου στην περιοχή, διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες μεταξύ του Κουβέιτ και του έξω κόσμου.

Η εφημερίδα πρόσθετε ότι το ιπτάμενο αντικείμενο πετούσε πάνω από τις δεξαμενές νερού στην περιοχή Σάμπρια, στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευφράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο είχε γίνει αντιληπτό από πολλούς υπαλλήλους της εταιρίας πετρελαίου του Κουβέιτ, οι οποίοι εργάζονταν στην περιοχή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/11/1978…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 23/11/1978
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/11/1978
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments