Το περιστατικό του Loup, to 1956…

Το περιστατικό του Loup, to 1956…

Τον Σεπτέμβριο του 1956, μια καταπληκτική ιστορία μεταδιδόταν από το Loup, ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου ένα άτομο ανέφερε στην Αστυνομία ότι είχε πετύχει να συλλάβει ένα παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο, όμως, του διέφυγε, ενώ προσπαθούσε να το μεταφέρει στον Αστυνομικό Σταθμό.

Η Αστυνομία, κατόπιν της αναφοράς αυτής, ενεργούσε ανάκριση, προκειμένου να εξακριβωνόταν κατά πόσον ήταν αληθινή η ιστορία, την οποία είχε αφηγηθεί ο Thomas Hutchinson, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το παράδοξο αντικείμενο είχε προσγειωθεί κοντά στην αγροικία του.

Σύμφωνα με την αφήγηση του Hutchinson, το ιπτάμενο αντικείμενο είχε σχήμα αυγού, τα δυο άκρα του όμως ήταν αιχμηρά. Το ύψος του δεν υπερέβαινε το ένα μέτρο, ενώ η διάμετρός του στο μέσον ήταν περίπου 45 εκατοστά.

Ο Hutchinson ανέφερε επίσης στην Αστυνομία ότι το αντικείμενο, το οποίο ήταν ζωηρού ερυθρού χρώματος και έφερε δύο σκοτεινά σημεία στο ένα άκρο και τρεις λωρίδες βαθέος ερυθρού χρώματος, στηριζόταν σε μία βάση σχήματος δίσκου.

Ο Hutchinson δήλωσε στην Αστυνομία και τους δημοσιογράφους ότι καθόταν με τη σύζυγό του, τη Maud, δίπλα στο παράθυρο του σπιτιού τους, όταν το αντικείμενο εμφανίστηκε να προβάλλει από τα σύννεφα και προσγειώθηκε στο μόνο ξερό σημείο του εδάφους, εν μέσω τέλματος, περίπου 300 μέτρα μακριά από το σπίτι τους.

Ο Thomas και η Maud βγήκαν από το σπίτι και βρήκαν το παράξενο αντικείμενο ακίνητο. Ο Thomas, αφού το εξέτασε για λίγα λεπτά, το έσπρωξε με το πόδι του και το έριξε στο έδαφος. Εκείνο, όμως, επανήλθε στην αρχική θέση του. Κατόπιν, ενώ εκείνος το περιεργαζόταν, το αντικείμενο άρχισε να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Τότε, το άρπαξε με τα χέρια του και εκείνο σταμάτησε την κίνησή του.

“Επιχείρησα να το μεταφέρω στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά σε μια στιγμή αναγκάστηκα να το αφήσω κάτω για να περάσω έναν φράχτη και τότε άρχισε να περιστρέφεται πάλι, με έναν ελαφρύ συριγμό. Πριν προλάβω να το συγκρατήσω, ανυψώθηκε γρήγορα και εξαφανίστηκε εντός ολίγων δευτερολέπτων από τα μάτια μας”.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης του Aldergrove, που βρίσκεται κοντά στη περιοχή που έλαβε χώρα το περιστατικό, είχε δηλώσει ότι το αντικείμενο δεν ανήκε στη Βάση και ότι εκείνος δε μπορούσε να διακινδυνεύσει οποιαδήποτε εικασία περί της φύσης του παράξενου αυτού αντικειμένου. Ο Hutchinson ανέφερε ακόμη ότι δεν είχε παρατηρήσει κάποιο αεροσκάφος στην περιοχή κατά την ώρα της εμφάνισης του μυστηριώδους αντικειμένου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/09/1956…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 15/09/1956
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/09/1956

 

0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments