Ανεξήγητες εξαφανίσεις πλοίων στη “Θάλασσα του Διαβόλου”, το 1956…

Ανεξήγητες εξαφανίσεις πλοίων στη "Θάλασσα του Διαβόλου", το 1956...

Στην περιοχή της “Θάλασσας του Διαβόλου”, σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων από τις ακτές της κυρίας νήσου της Ιαπωνίας, εξαφανίστηκε το 1956 το βενζινόπλοιο “Σίνβο Μαρού”, εκτοπίσματος 144 τόνων, με ολόκληρο το πλήρωμά του, αποτελούμενο από 14 άνδρες.

Το “Σίνβο Μαρού” ήταν το δωδέκατο σκάφος, το οποίο εξαφανιζόταν στην ίδια περιοχή, σε διάστημα πέντε ετών. Οι εξαφανίσεις αυτές γίνονταν ακόμη πιο μυστήριες, λαμβάνοντας υπόψη ότι έγιναν όλες σε μέρες απόλυτης γαλήνης και νηνεμίας και δεν μπορούσαν, συνεπώς, να αποδοθούν σε καιρικές αντιξοότητες.

Η "Θάλασσα του Διαβόλου"
Η “Θάλασσα του Διαβόλου”

Μετά την εξαφάνιση του “Σίνβο Μαρού”, το σύνολο των ανθρωπίνων θυμάτων της “Θάλασσας του Διαβόλου” ανήλθε στα 215. Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε, τότε, εντολή στις λιμενικές αρχές να απαγορεύσουν στα σκάφη να διέρχονται από εκείνη την περιοχή, καθώς επίσης διέταξε τη διεξαγωγή συστηματικών ερευνών, για τη λύση του μυστηρίου της “Θάλασσας του Διαβόλου”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/10/1956…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 18/10/1956
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/10/1956
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments