Μυστηριώδεις εξαφανίσεις πλοίων στη “Θάλασσα του Διαβόλου”, το 1958…

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις πλοίων στη "Θάλασσα του Διαβόλου", το 1958...

Στην περιοχή της πολυθρύλητης “Θάλασσας του Διαβόλου” και σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων από τις ακτές της Ιαπωνίας, εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 1958 ακόμη ένα μεγάλο πλοίο.

Το βενζινόπλοιο αυτό, που ονομαζόταν “Σίνβο Μαρού”, είχε εκτόπισμα 144 τόνων και χάθηκε αύτανδρο. Μαζί με το σκαρί ξεκληρίστηκε κι ολόκληρο το πλήρωμά του.

Το “Σίνβο Μαρού” ήταν το δωδέκατο σκάφος, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην ίδια περιοχή μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ετών.

Οι μυστηριώδεις αυτές εξαφανίσεις φάνταζαν ακόμα πιο αινιγματικές, καθώς είχαν συντελεστεί σε ημέρες απόλυτης γαλήνης των ανέμων και νηνεμίας των υδάτων. Συνεπώς, δεν μπορούσαν να αποδοθούν σε καιρικές αντιξοότητες.

Μετά και από αυτή την τραγική εξαφάνιση, το σύνολο των ανθρώπινων θυμάτων της “Θάλασσας του Διαβόλου” ανήλθε σε 215. Έτσι, η ιαπωνική Κυβέρνηση έδωσε εντολή στις λιμενικές Αρχές να απαγορεύσουν στα πλοία να διέρχονται από αυτή τη θαλάσσια περιοχή.

Το μυστήριο της “Θάλασσας του Διαβόλου” και οι συνεχείς εξαφανίσεις πλοίων και πληρωμάτων έπρεπε να τερματιστεί με κάθε τρόπο κι έτσι, διατάχθηκε η διεξαγωγή συστηματικών ερευνών, προκειμένου να το διαλευκάνουν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 29/10/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 29/10/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 29/10/1958
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments