Το μυστήριο γύρω από την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων…

Το μυστήριο γύρω από την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων...
0
(0)

Τον Μάιο του 1949, το ζήτημα των ιπτάμενων δίσκων απασχολούσε έντονα τις αμερικανικές εφημερίδες, αλλά και τους αρμόδιους επιστημονικούς κύκλους.

Η ύπαρξη των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων αποτελούσε ένα γεγονός αναμφισβήτητο, το οποίο, όμως, περιβαλλόταν από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Μέχρι εκείνη την περίοδο, είχε απλώς εξακριβωθεί πως οι ιπτάμενοι δίσκοι που συχνά εμφανίζονταν σε διάφορα σημεία της Γης, αλλά και στην αμερικανική ήπειρο, δεν κατασκευάζονταν ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ούτε και στη Σοβιετική Ένωση.

Κανείς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, επομένως, από πού προέρχονταν, ποιοι τα απέστελλαν και ποιοι ήταν οι επιδιωκόμενοι σκοποί τους.

Τη δεκαετία του 1940, είχαν θεαθεί πολυάριθμοι ιπτάμενοι δίσκοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και αλλού και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν γίνει ορατά ολόκληρα σμήνη τέτοιων παράξενων πτητικών μηχανών, τα οποία πετούσαν σε άρτιους σχηματισμούς.

Η ταχύτητά τους ήταν καταπληκτική, ενώ ήταν κατασκευασμένοι από στιλπνό μέταλλο. Παρά τις εντεταμένες προσπάθειες πολλών κρατών να μάθουν περισσότερα για αυτούς, οι έρευνες είχαν αποβεί άκαρπες.

Ανάμεσα στις χώρες, που εκείνη την περίοδο είχαν διαπιστώσει την πτήση ιπτάμενων δίσκων στους ουρανούς τους, ήταν μέχρι και η απομακρυσμένη Φινλανδία.

Το 1949, λίγα μόλις χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι περισσότεροι υποστήριζαν ανοιχτά πως οι μυστηριώδεις αυτές μηχανές των αιθέρων είχαν προφανώς εξωγήινη προέλευση.

Όμως, υπήρχαν και ορισμένες φωνές που διατράνωναν ότι ενδεχομένως αποστέλλονταν από διασωθέντες χιτλερικούς μηχανικούς, για να προκαλέσουν έναν εκδικητικό πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ήταν ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που κατέστρεψαν τα κατακτητικά όνειρα των Γερμανών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/05/1949…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 15/05/1949
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/05/1949

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments