Τρανταχτές αποδείξεις για την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων…

Τρανταχτές αποδείξεις για την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων…

Ο ιπτάμενος δίσκος του Warminster στην Αγγλία, που τον φωτογράφισε στις 29 Αυγούστου του 1966 ο εμποροϋπάλληλος Γκόρντον Φόκνερ, 23 ετών, επανέφερε στην επικαιρότητα την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων και σε εκείνους που την αρνούνται.

Και οι μεν και οι δε έχουν πάντοτε αποστομωτικά επιχειρήματα. Όταν οι μαρτυρίες που προβάλλουν οι υποστηρικτές είναι μόνο προφορικές, οι αρνητές σπεύδουν να τις αντικρούσουν: “Όλα αυτά είναι απλώς λόγια. Φέρτε μας αποδείξεις, φέρτε μας φωτογραφίες”. Κι όταν οι φωτογραφίες καταφτάνουν, τότε οι αρνητές τις θεωρούν φτιαχτές.

Η υπόθεση των αγγλικών ιπτάμενων δίσκων επέτρεψε στους αρνητές τους να ενισχύσουν την άποψή τους. Πραγματικά, μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση του ιπτάμενου δίσκου, ένας μηχανολόγος, ονόματι Ρόι Κομπς, 33 ετών, φωτογράφισε με τη σειρά του ένα “ιπτάμενο αντικείμενο” στο Surrey. Κι αμέσως μετά, έσπευσε να ομολογήσει:

-Οι φωτογραφίες μου είναι πλαστές. Κρέμασα από μια κλωστή έναν μικρό δίσκο και τον φωτογράφισα από ένα κατάλληλο πρίσμα.

Ύστερα από ανάλογα περιστατικά επιδέξιου στησίματος φωτογραφιών, ώστε να μοιάζουν με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, ο νεαρός Γκόρντον Φόκνερ από το Warminster δε σταματούσε να διαμαρτύρεται αγανακτισμένος: “Η φωτογραφία που τράβηξα εγώ στις 19 Αυγούστου είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σας το δηλώνω απερίφραστα και κατηγορηματικά!”

Φυσικά, υπήρξε πληθώρα στημένων φωτογραφιών, αν και υπήρξαν και ορισμένες που, ομολογουμένως, προκαλούσαν προβληματισμό. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 1952, ο κύριος Φρενιάλ φωτογράφισε πάνω από τη λίμνη Σωβέ της Γαλλίας ένα παράδοξο φακοειδές αντικείμενο.

Εκείνο που προσέδιδε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την επιτυχημένη λήψη ήταν το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος δεν πίστευε καθόλου στους ιπτάμενους δίσκους. Κατά τη γνώμη του, είχε κατορθώσει απλώς να συλλάβει με τον φακό του ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο. Ωστόσο, μετά από προσεκτική ανάλυση αυτού του ντοκουμέντου, θεωρήθηκε αναμφισβήτητο πως επρόκειτο ξεκάθαρα για έναν ιπτάμενο δίσκο.

Σιγά-σιγά, άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα και άλλες φωτογραφίες μυστηριωδών πτητικών οχημάτων, πέρα για πέρα αληθινών, από διάφορα μέρη του πλανήτη, που δεν μπορούσε κανείς να αμφιβάλει για την αυθεντικότητά τους.

Τέλος, υπήρχαν και οι φωτογραφίες του ειδικού επί του θέματος George Adamski. Όταν γινόταν λόγος για το όνομά του, ήταν σύνηθες οι άνθρωποι να χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Οι μεν τον θεωρούσαν ειδήμων και οι δε απατεώνα.

George Adamski (17/04/1891 - 23/04/1965)
George Adamski (17/04/1891 – 23/04/1965)

Ο George Adamski, ξενοδόχος και δεινός ερασιτέχνης αστρονόμος, αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του στο κυνήγι των ιπτάμενων δίσκων και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έτυχε να καταμετρήσει μέσα σε μια μέρα 184 άγνωστα αντικείμενα από το παρατηρητήριό του!

Αλλά η εκπληκτικότερη και η καθοριστικότερη περιπέτειά του σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1952. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, ο Adamski υποστήριξε ότι είδε έναν ιπτάμενο δίσκο να προσγειώνεται και να βγαίνει από μέσα ένας άντρας, ευειδής και καλοσχηματισμένος, με ευγενικά χαρακτηριστικά, με τον οποίο είχε μια τηλεπαθητική συζήτηση.

Ο εξωγήινος επισκέπτης, κατά τα λεγόμενα του Adamski, ήταν κάτοικος της Αφροδίτης. Δε δέχτηκε να φωτογραφηθεί, αλλά τη στιγμή που ο ιπτάμενος δίσκος ξεκολλούσε από το έδαφος και περνούσε σύρριζα από τις κορυφές των δέντρων, ο Adamski πρόλαβε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες αυτές εξετάστηκαν σχολαστικά και μελετήθηκαν από πλειάδα ειδικών. Αν και αρχικά θεωρήθηκαν ύποπτες, ωστόσο, εν τέλει, κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει πως παραποιήθηκαν.

Ακόμα και μετά τον θάνατο του Adamski, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να ερίζουν για την αυθεντικότητα ή μη των φωτογραφιών του, αλλά και για τις ρηξικέλευθες θεωρίες του, όπως αυτές είχαν καταγραφεί στο βιβλίο που έγραψε το 1954, με τίτλο: “Οι Ιπτάμενοι Δίσκοι Προσγειώθηκαν”.

Αν και πολλές φωτογραφίες ιπτάμενων αντικειμένων αμφισβητήθηκαν και άλλες λοιδορήθηκαν, υπήρξαν, όμως, αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, αξιόπιστων και αξιοσέβαστων, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αγνοηθούν. Όπως, για παράδειγμα, επίσημες καταθέσεις πιλότων πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας, χειριστών ραντάρ, μηχανικών αεροναυτικής, αστυνομικών, δημόσιων λειτουργών και πολλών άλλων.

Και πολύ περισσότερο, πώς θα μπορούσε κανείς να ανασκευάσει τη μαρτυρία ενός διάσημου Αμερικανού επιστήμονα, διεθνώς αναγνωρισμένου και καταξιωμένου αστρονόμου, του Clyde William Tombaugh, ο οποίος, άλλωστε, ανακάλυψε τον πλανήτη Πλούτωνα, κατά το έτος 1930;

Clyde William Tombaugh (04/02/1906 - 17/01/1997)
Clyde William Tombaugh (04/02/1906 – 17/01/1997)

Ο Clyde William Tombaugh, ενώ βρισκόταν στο Νέο Μεξικό, το 1949, είδε στον νυχτερινό ουρανό ένα γιγαντιαίο “ιπτάμενο πούρο”, που ταξίδευε αργά-αργά.

Ιδού τι ανέφερε σχετικά:

“Στις χιλιάδες ώρες που έχω περάσει παρατηρώντας το σκοτεινό, έναστρο στερέωμα, δεν αντίκρισα ποτέ μου ένα τόσο παράξενο και μυστηριώδες αντικείμενο!”

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να φανταστεί κανείς έναν τόσο τρανό επιστήμονα, πρόθυμο να ριψοκινδυνεύσει την τεράστια φήμη του, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει μια μερίδα ανθρώπων;

Επίσης, ποιος θα μπορούσε να αντικρούσει τη μαρτυρία του Alexandre Ananoff, πρωτοπόρου της αστροναυτικής, ο οποίος στα τέλη του 1965 διατράνωνε ότι είχε δει έναν ιπτάμενο δίσκο στον ουρανό της Γαλλίας;

Alexandre Ananoff (1910 - 1992)
Alexandre Ananoff (1910 – 1992)

Όλες αυτές οι μαρτυρίες ανθρώπων εγνωσμένου κύρους, αλλά και γνήσια φωτογραφικά ντοκουμέντα, φαντάζουν ως αδιαμφισβήτητες και τρανταχτές αποδείξεις για την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 04/01/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 04/01/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 04/01/1966
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments