Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας της Νορβηγίας, το 1938…

Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας της Νορβηγίας, το 1938…

Τον Νοέμβριο του 1938, ένας Νορβηγός ψαράς ισχυριζόταν ότι είχε δει στις βόρειες ακτές της πόλης Stavenger της Νορβηγίας ένα τεράστιο θαλάσσιο τέρας, που έμοιαζε με τεράστιο ερπετό.

Μάλιστα, στο σημείο όπου υποστήριζε ότι είχε εκείνη την αλλόκοτη και τρομακτική συνάντηση με το τέρας των ωκεανών, εκείνον τον καιρό είχαν παρατηρηθεί από πολλούς αλιείς παράξενες και ισχυρότατες δίνες, οι οποίες παρέμεναν ανεξήγητες, καθώς στην περιοχή αυτή δεν υπήρχαν θαλάσσια ρεύματα.

Stavenger, αρχές 20ου αιώνα
Stavenger, αρχές 20ου αιώνα

Ο Νορβηγός ψαράς είδε ολοκάθαρα, όπως έλεγε, να προβάλλει από την επιφάνεια των υδάτων, σε μικρή απόσταση από τη βάρκα του, μια φοβερή κεφαλή ερπετού και ακολούθως, αναφάνηκε και το υπόλοιπο σώμα του, που έμοιαζε με πελώριο φίδι.

Το θαλάσσιο αυτό τέρας, μήκους τουλάχιστον είκοσι μέτρων, πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία πολύ κοντά στην πλώρη του αλιευτικού του σκάφους κι έτσι, μπόρεσε να παρατηρήσει πως το σώμα του ήταν καλυμμένο με φολίδες, όπως ακριβώς και των φιδιών.

Από τις περιγραφές του κατάπληκτου Νορβηγού ψαρά, οι επιστήμονες εξήγαν το συμπέρασμα ότι επρόκειτο περί κάποιας μυστηριώδους θαλάσσιας σαύρας, γιγαντιαίων διαστάσεων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/11/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/11/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/11/1938
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments