Το μυστηριώδες βρέφος του Μεξικού, το 1934…

Το μυστηριώδες βρέφος του Μεξικού, το 1934...

Το καλοκαίρι του 1934, οι ιθαγενείς Ινδιάνοι του Μεξικού ήταν κυριολεκτικά τρομοκρατημένοι! Περνούσαν τις ημέρες και τις νύχτες τους με προσευχές και δεήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τη δική τους, των μελών της οικογένειάς τους, αλλά και ολόκληρης της φυλής τους.

Ο λόγος για αυτόν τον γενικευμένο πανικό ήταν η γέννηση ενός παιδιού. Συγκεκριμένα, στην οικογένεια ενός Ινδιάνου είχε γεννηθεί ένα βρέφος, το οποίο, λίγες μόλις στιγμές μετά τον ερχομό του στον κόσμο, μίλησε ολοκάθαρα και άπταιστα στη μητρική γλώσσα του λαού του, δηλαδή στα ισπανικά.

Το νεογέννητο έστρεψε το βλέμμα του στον ιατρό και στη μαία-βοηθό του και είπε με στόμφο:

-“Εντός έξι μηνών θα επέλθει μια τρομερή καταστροφή. Τι προτιμάτε; Σεισμό ή καταιγίδες;”
-“Σεισμό”, ψέλλισε μηχανικά ο κατάπληκτος ιατρός, ο οποίος απάντησε στο νεογνό βασικά από ένστικτο, όπως απαντούν συνήθως οι άνθρωποι σε ερωτήσεις που τους απευθύνονται.
-“Έστω…” αποκρίθηκε το νεογέννητο και αμέσως εξέπνευσε!

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο σημειώθηκε σε μια μικρή και ασήμαντη πόλη του Μεξικού, ονόματι Παλάτιαν, η οποία κατοικούνταν αποκλειστικά από ιθαγενείς Ινδιάνους.

Το μυστηριώδες αυτό βρέφος του Μεξικού έμελλε να βυθίσει τους κατοίκους της φυλής του σε βαθιά απόγνωση, ανείπωτη αγωνία και απερίγραπτο τρόμο για το μέλλον των ιθαγενών, που έμοιαζε σκοτεινό και δυσοίωνο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/07/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 15/07/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/07/1934
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments