Συνταρακτικές προβλέψεις, που προφήτευαν πολέμους…

Συνταρακτικές προβλέψεις, που προφήτευαν πολέμους…

Το 1939 ήταν μια χρονιά, που η αγωνία για έναν νέο επικείμενο πόλεμο κατοικοέδρευε στις ψυχές των ανθρώπων. Άλλωστε, ο τελευταίος πόλεμος στην Ευρώπη, που είχε ξεσπάσει το 1914 και που είδε η ανθρωπότητα και κατέγραψε η Ιστορία, είχε ως γνωστόν πολλούς προφήτες.

Οι προφητείες για τον Μεγάλο Πόλεμο του 1914 της περίφημης “Madame de Thebes” των Παρισίων και της “Κυρίας του Σπρε” του Βερολίνου προείπαν δεκαοχτώ καταπληκτικά πράγματα, που προσέδιδαν στις γυναίκες αυτές κυριολεκτικώς προφητική δύναμη.

Anne Victorine Savigny, γνωστή ως "Madame de Thebes" (1845 - 1916)
Anne Victorine Savigny, γνωστή ως “Madame de Thebes” (1845 – 1916)

Εκτός από τις δύο αυτές γυναίκες, ένας άλλος απλοϊκός Γερμανός χωρικός είχε προφητεύσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας μάλιστα ότι “ο πόλεμος αυτός θα γεννηθεί από έναν μικρό και θα τελειώσει από έναν μεγάλο”. Μικρός, δε, στην περίπτωση αυτή δεν μπορούσε να ήταν άλλος από τη Σερβία και μεγάλος, από την Αμερική. Η πρώτη προκάλεσε τον πόλεμο με τη δολοφονία του αρχιδουκικού αυστριακού ζεύγους και τον τελείωσε η Αμερική, όταν επενέβη αποτελεσματικά στην ευρωπαϊκή πολεμική διένεξη.

Αλλά ας προχωρήσουμε ακόμα πιο πίσω στον χρόνο. Ένας Φραγκισκανός μοναχός, που εμφανίστηκε στη Βιέννη το 1849, είχε προφητεύσει με θαυμαστή ακρίβεια την τύχη της ρωσικής Αυτοκρατορίας με την εξής προφητεία:

“Η Ρωσία θα αποβεί ο τόπος των πιο άγριων και πιο αιμοβόρων πράξεων της Ιστορίας. Πλήθος πόλεων και χωριών θα ερημωθούν. Μέγαρα και παλάτια θα λεηλατηθούν και οι υψηλοί κύριοί τους θα φονευθούν. Η αυτοκρατορική οικογένεια, πολλά μέλη της Αυλής και της αριστοκρατίας θα δολοφονηθούν. Στην Πετρούπολη και στη Μόσχα τα πτώματα θα μένουν πεταμένα στους δρόμους για βδομάδες”.

Ένας από τους πλέον φημισμένους προφήτες όλων των εποχών ήταν ο Γάλλος Νοστράδαμος. Οι προφητείες του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, αλλά δυστυχώς έχουν γραφτεί σε τόσο ακατάληπτη γλώσσα, που θεωρείται δύσκολο να διαβαστούν και να κατανοηθούν.

Ο Νοστράδαμος είχε προαναγγείλει τα μέλλοντα μέχρι το έτος 3797! Όμως, το γενικό πνεύμα των προφητειών του είναι τέτοιο, ώστε να γίνουν κατανοητές, όταν έχουν πλέον επαληθευτεί.

Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (14/12/1503 - 02/07/1566)
Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (14/12/1503 – 02/07/1566)

Υπάρχουν πολλοί σοφοί, που αρνούνται στον Νοστράδαμο κάθε μαντική δύναμη κι άλλοι, πάλι, που του αναγνωρίζουν υπερφυσικές ιδιότητες. Ανεξάρτητα από αυτό, ας αναλύσουμε μερικές από τις προφητείες του, οι οποίες είχαν τυπωθεί το 1555 στη Λυών.

Σε ένα χωρίο αναφέρει:

“Έπειτα, όταν ένας Βουρβώνος θα είναι πολύ καλός,
με το έμβλημα της δικαιοσύνης,
που θα φέρει το μεγάλο όνομα της φυλής του,
θα εκτελεστεί ένεκα της κατάρας
που τον ακολουθεί από τις ανομίες του”.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι από τον Βουρβώνο Λουδοβίκο τον 16ο, ο οποίος καρατομήθηκε από τους Γάλλους επαναστάτες;

Οι Προφητείες του Νοστράδαμου, έκδοση του 1568
Οι Προφητείες του Νοστράδαμου, έκδοση του 1568

Ας δούμε ένα ακόμη χωρίο:

“Στην άκρη της Ευρώπης θα γεννηθεί
ένα παιδί από φτωχούς γονείς.
Με τη μεγάλη του γλώσσα
θα παρασύρει ένα μεγάλο στράτευμα.
Η δόξα του κορυφώνεται
στο Κράτος της Ανατολής”.

Κι αυτός, φυσικά, ήταν ο Μέγας Ναπολέων. Γεννήθηκε στην Κορσική και δοξάστηκε στην Αίγυπτο. Ο Νοστράδαμος είχε προσθέσει για τον Ναπολέοντα:

“Από απλός στρατιώτης
θα φτάσει σε Αυτοκράτορα.
Η θεϊκή οργή θα βρει ξαφνικά
τον μεγάλο πρίγκηπα.
Λίγο πριν παντρευτεί μια γυναίκα,
η δύναμή του αμαυρώνεται ξαφνικά”.

Ναπολέων Βοναπάρτης (15/08/1769 - 05/05/1821)
Ναπολέων Βοναπάρτης (15/08/1769 – 05/05/1821)

Εκτός από τον Νοστράδαμο, κι ένας άλλος Γάλλος επίσης, ο ποιητής Jacques Gazotte είχε προμηνύσει με καταπληκτική ακρίβεια το τρομερό τέλος προσώπων της γαλλικής αριστοκρατίας ένα βράδυ του 1788, ενώ ήταν καλεσμένος σε μια κοσμική συγκέντρωση.

Jacques Gazotte (17/10/1719 - 25/09/1792)
Jacques Gazotte (17/10/1719 – 25/09/1792)

Επιπλέον, ο Γάλλος συγγραφέας Jean-Francois de La Harpe, που παρευρισκόταν κι εκείνος στην ίδια κοινωνική σύναξη, έγραφε στα απομνημονεύματά του όλα όσα είχε ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά να προφητεύει ο Jacques Gazotte:

“Κύριοί μου, όλοι εσείς θα γίνετε μάρτυρες της μεγάλης επανάστασης, την οποία τόσο επιθυμείτε και προετοιμάζετε! Σεις, κύριε de Condorcet, θα πεθάνετε με δηλητήριο, για να αποφύγετε τη λαιμητόμο! Σεις, κύριε Chamfort, θα κόψετε τις φλέβες σας με ξυράφι! Σεις, κύριε de Vicq d’ Azyr, θα τελειώσετε στη λαιμητόμο! Το ίδιο κι εσείς κύριοι Baily και de Nicolai!”

Jean-Francois de La Harpe (20/11/1739 - 11/02/1803)
Jean-Francois de La Harpe (20/11/1739 – 11/02/1803)

Όταν, δε, ο Jacques Gazotte στράφηκε προς τις κυρίες, είπε κυνικότατα:

“Εσείς, κυρίες μου, μην περιμένετε τούτη τη φορά να τη γλιτώσετε χάρις στο φύλο σας. Κι εσείς, Δούκισσα, θα πεθάνετε, όπως πολλές άλλες κυρίες, στη λαιμητόμο! Εκεί, θα σας οδηγήσουν με το κάρο και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα”.

Έξι χρόνια αργότερα, όλες οι τραγικές προφητείες του παράξενου Gazotte επαληθεύτηκαν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Το Μαντείο των Δελφών της αρχαίας Ελλάδας υπήρξε αλάνθαστο. Η διαφορά μόνο ήταν ότι, για να κατανοήσει κανείς τις προφητείες των Δελφών και των άλλων μαντείων της εποχής, θα έπρεπε να είναι και ο ίδιος εξίσου ικανός μάντης, όπως και οι ιερείς εκείνοι των ναών, καθώς οι χρησμοί του ήταν πάντοτε διφορούμενοι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ”, στις 25/08/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ", στις 25/08/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ”, στις 25/08/1939
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments