Ιπτάμενος δίσκος πάνω από Αεροπορική Βάση του Μεξικού, το 1950…

Ιπτάμενος δίσκος πάνω από Αεροπορική Βάση του Μεξικού, το 1950…
0
(0)

Μυστηριώδης ιπτάμενος δίσκος έκανε εκ νέου την εμφάνισή του στον μεξικανικό ουρανό, στις 4 Μαρτίου του 1950, σύμφωνα με τηλεγραφικές πληροφορίες που κατέφταναν από την πόλη του Μεξικού.

Μάλιστα, στη δήλωση αυτή προέβη πρώτος ο Επιθεωρητής της Αεροπορικής Βάσης της Chihuahua, ο οποίος καθόρισε ότι επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου κιτρινωπού χρώματος.

Το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο παρέμεινε σε ύψος 5.000 μέτρων για τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ ακολούθως έμεινε εντελώς ακίνητο για περίπου πέντε λεπτά πάνω από τον αερολιμένα της Chihuahua! Τα δύο αεροσκάφη που απογειώθηκαν αμέσως, προκειμένου να αναχαιτίσουν την άγνωστης προέλευσης πτητική μηχανή, δεν κατόρθωσαν να την προσεγγίσουν.

Ο Επιθεωρητής της Αεροπορίας της Chihuahua επεσήμανε ακόμη ότι το φαινόμενο το αντελήφθησαν άλλα είκοσι άτομα.

Επιπλέον, σε άλλο τηλεγράφημα από το Berkeley της Καλιφόρνιας αναφέρεται ότι το αινιγματικό νέο ουράνιο σώμα, το οποίο είχε εντοπιστεί την 25η Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς στον Αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, μετατοπιζόταν προς την κατεύθυνση της Γης και η ταχύτητά του, όπως καταμετρήθηκε από τους επιστήμονες, έδειχνε πως είχε διπλασιαστεί.

Αυτό το επιβεβαίωσε ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Berkeley, στην Καλιφόρνια, ο καταξιωμένος αστρονόμος Leland Cunningham, ο οποίος έκανε και τους σχετικούς υπολογισμούς. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Καθηγητή, το παράξενο αυτό ουράνιο σώμα είχε μικρές διαστάσεις. Η διάμετρός του ήταν 4-15 χιλιόμετρα και απείχε από τη Γη γύρω στα 35 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Οι μέχρι τότε παρατηρήσεις δεν επέτρεπαν να καθοριστεί με σαφήνεια προς ποια ακριβώς τροχιά μετατοπιζόταν, ενώ δεν αποκλειόταν να επρόκειτο περί ενός συνήθους κομήτη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/03/1950…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 05/03/1950
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/03/1950

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments