Παράξενο θαλάσσιο πλάσμα στο West Bay της Αγγλίας, το 1938…

Παράξενο θαλάσσιο πλάσμα στο West Bay της Αγγλίας, το 1938…
0
(0)

Τον Απρίλιο του 1938, ένα παράξενο θαλάσσιο τέρας πιάστηκε από ψαράδες μετά από άγρια πάλη στο West Bay της Αγγλίας. Επρόκειτο για ένα πελώριο κήτος με σώμα μακρόστενο και αεροδυναμικό, όπως του καρχαρία και τεράστια κεφαλή, όπως της φάλαινας. Το περίεργο πλάσμα είχε μήκος πέντε μέτρων και ζύγιζε πάνω από δύο τόνους.

Την παρουσία του κήτους στα νερά του κόλπου είχαν αντιληφθεί οι αλιείς της περιοχής ήδη μερικές εβδομάδες νωρίτερα, αλλά πάντοτε μακριά από τη στεριά, όπου προξενούσε συστηματική καταστροφή στα δίχτυα τους.

Κατόπιν, το γιγάντιο κήτος εθεάθη πλησίον της ακτής και αμέσως είκοσι βάρκες με εξοργισμένους ψαράδες βγήκαν στ’ ανοιχτά για να το καταδιώξουν. Όταν, τελικά, κατόρθωσαν να το ωθήσουν προς την ξηρά, εκείνο αποπειράθηκε να ξεφύγει και όρμησε εναντίον μιας λέμβου.

Οι αλιείς, τότε, άρχισαν να το σφυροκοπούν πανταχόθεν με τα καμάκια τους για δύο ολόκληρες ώρες, εμποδίζοντάς το να ξεφύγει προς τον ωκεανό.

Έπειτα, ένας θαρραλέος ψαράς έπεσε στα παγωμένα νερά, βαστώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά πλήγματα στο μυστηριώδες υδάτινο πλάσμα. Μετά από μια σκληρή πάλη μισής και πλέον ώρας, κατόρθωσε να το φονεύσει. Οι είκοσι ψαράδες με πολύ κόπο μπόρεσαν να το σύρουν μέχρι την ακτή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/04/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 30/04/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/04/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments