Τον Ιούνιο του 1963, μια βρετανική αποστολή που αναζητούσε το θρυλικό πλάσμα που θεωρείται ότι ζει στην λίμνη του Λοχ Νες της Σκωτίας, κατάφερε να φωτογραφίσει “κάτι” στα βάθη της γραφικής σκωτσέζικης λίμνης.

Της αποστολής ηγούνταν ο Ντέηβιντ Τζέημς, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος της Αγγλίας και μέλος του Κοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι είχε φωτογραφίσει δυο φορές ένα μυστηριώδες πλάσμα, το οποίο ανταποκρινόταν στις περιγραφές που κυκλοφορούσαν επί σειρά ετών. Συνεχίζοντας, ο Ντέηβιντ Τζέημς ανέφερε ότι το συμπέρασμα προέκυψε από την εξέταση των φωτογραφιών από ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Ως γνωστό, επί έναν περίπου αιώνα, διάφοροι παρατηρητές είχαν ισχυριστεί ότι είδαν ένα τεράστιο ζώο που έμοιαζε με προϊστορικό τέρας να πλέει στα μυστηριώδη νερά της λίμνης.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 22/03/1964…
