Η ιαπωνική αποστολή στη λίμνη Λοχ Νες, το 1973…

Η ιαπωνική αποστολή στη λίμνη Λοχ Νες, το 1973...

Τον Νοέμβριο του 1973, μια ιαπωνική αποστολή η οποία αναζητούσε το μυθικό πλάσμα της λίμνης Λοχ Νες στη Σκωτία, ανέστειλε την επιχείρηση μετά από έρευνες δυο μηνών, κατά τις οποίες είχε ανακαλύψει μη αναγνωρισθέντα οστά, ενώ οι δύτες είχαν επισημάνει μυστηριώδεις υποβρύχιους θορύβους.

“Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Θα επανέλθουμε όμως πάλι γύρω στις αρχές της επόμενης άνοιξης, για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της δεκαεξαμελούς ιαπωνικής αποστολής, η οποία είχε φτάσει στη Βρετανία στις 7 Σεπτεμβρίου του 1973, με σκοπό να φωτογραφίσει το μυστηριώδες “τέρας”, του οποίου οι περιοδικές εμφανίσεις στη σκωτσέζικη λίμνη είχαν προκαλέσει σύγχυση στους επιστήμονες.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής αποστολής, η οποία όπως και τόσες άλλες αγωνίζονταν να αποδείξουν την ύπαρξη του μυθικού πλάσματος, δήλωσε ακόμη ότι κατά τη γνώμη του θα επρόκειτο περί ενός γιγαντιαίου χελιού. “Υπάρχουν πολλά χέλια στη λίμνη Λοχ Νες”, έλεγε.

Οι Ιάπωνες είχαν αποφασίσει να μη χρησιμοποιήσουν μικροσκοπικά υποβρύχια κατά την προσεχή φάση της έρευνάς τους, διότι μετά δυσκολίας μπορούσε να παρατηρηθεί οτιδήποτε στο βάθος των θολών νερών. Αντί υποβρυχίου, για τον εντοπισμό και μεταφορά του πλάσματος στην επιφάνεια, θα χρησιμοποιούσαν μια μη επανδρωμένη κάψουλα.

“Επιθυμούμε πάρα πολύ να φωτογραφίσουμε το τέρας και να αποστείλουμε φωτογραφία στην Πριγκίπισσα Άννα, ως γαμήλιο δώρο”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αποστολής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/11/1973…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 21/11/1973
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/11/1973
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments