Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας του Dorset…

Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας του Dorset…

Τον Απρίλιο του 1938, ένας Άγγλος ψαράς, αφού έδωσε μια σκληρή μάχη, κατόρθωσε να σκοτώσει ένα θαλάσσιο τέρας στο Στενό της Μάγχης και συγκεκριμένα, στην ακτογραμμή του Dorset.

Σημειωτέον ότι μερικούς μήνες πριν, οι ψαράδες του Dorset, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας, παραπονούνταν ότι ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα τους κατέστρεφε τα δίχτυα τους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, το είχαν δει, αλλά δεν τολμούσαν, λόγω του τεράστιου μεγέθους του, να του επιτεθούν.

Μερικοί έλεγαν ότι επρόκειτο για το Τέρας του Λοχ Νες ή για κάποιο συγγενικό του είδος, ενώ άλλοι υποστήριζαν πως ήταν κάποιο μυθικό θαλάσσιο ερπετό κολοσσιαίων διαστάσεων. Όμως, ελάχιστοι πίστευαν στα λόγια των ψαράδων, οι οποίοι είχαν μια βαθιά παράδοση στο να ψεύδονται για να εντυπωσιάσουν και γενικά, αρέσκονταν στις υπερβολές.

Παρ’ όλα αυτά, οι αλιείς του Dorset επέμεναν:

“Είναι ένα γιγάντιο ερπετό, ένα πελώριο θαλάσσιο φίδι. Κάνει κυματισμούς πάνω στα νερά και το μήκος του είναι περίπου 10 μέτρα. Έχει αναποδογυρίσει τρεις ψαρόβαρκες και όσοι ήταν μέσα, κινδύνεψαν σοβαρά”.

Οι ψαράδες του Dorset είχαν βάλει στοίχημα μεταξύ τους για το ποιος θα κατάφερνε να το εξοντώσει. Αλλά, φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν το αποτολμούσαν. Μόνο ένας νεαρός άντρας, ο Φρεντ Φαρν, αποφάσισε να το καταδιώξει, όταν οι ζημιές που είχε προκαλέσει το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας είχαν φτάσει σε πολλές χιλιάδες λίρες και οι συνάδελφοί του πια υπέφεραν από την οικονομική ζημία.

Έτσι, ένα απόγευμα γύρω στα μέσα του Απρίλη, ο Φρεντ άρπαξε το μεγάλο κοφτερό μαχαίρι του, αφού προηγουμένως το είχε ακονίσει επιμελώς και ανέβηκε με τόλμη πάνω στη βενζινοκίνητη τράτα του. Ξανοίχτηκε λίγο έξω από το Dorset, ώσπου ξάφνου είδε τα γαλήνια νερά να ταράσσονται σε ένα σημείο του ορίζοντα και να υψώνονται θεόρατα κύματα. Η ακτή γέμισε αφρούς.

Το θαλάσσιο μεγαθήριο έκανε πράγματι την εμφάνισή του και ο Φρεντ φώναξε δυνατά στους λίγους συναδέλφους του που τον συνόδευαν:

“Εμπρός και ο Θεός βοηθός!”

Και έβαλε ρότα να συναντήσει το θεριό. Ώσπου, αίφνης, αναφώνησε να σταματήσουν. Όντως, η ψαρόβαρκα ακινητοποιήθηκε, για να γλιτώσουν την ανατροπή της από τους στροβιλισμούς του θεριού, που σήκωνε βουνό τα κύματα.

Τότε, ο Φρεντ έκανε τον σταυρό του, έσφιξε το μαχαίρι στη χούφτα του και πήδησε στη θάλασσα. Οι σύντροφοί του είχαν παραταχθεί έτοιμοι να τον βοηθήσουν, αν τυχόν του συνέβαινε κανένα οδυνηρό απρόοπτο.

Εν τω μεταξύ, ο τολμηρός νεαρός είχε χαθεί μέσα στην αντάρα των υδάτων. Μα, με θαρραλέους και επιδέξιους ελιγμούς, κατάφερε να ξεφύγει από τα σφοδρά χτυπήματα της ουράς του τέρατος. Η μάχη είχε αρχίσει! Το πελώριο πλάσμα στριφογύριζε, βγάζοντας ανατριχιαστικούς συριγμούς, ενώ προσπαθούσε να τυλίξει με την ουρά του τον μικροκαμωμένο αντίπαλό του. Οι υπόλοιποι ψαράδες είχαν γουρλώσει τα μάτια και έψαχναν να τον ανακαλύψουν μες στη μανιασμένη θάλασσα.

Ο Φρεντ, όμως, μετά από είκοσι λεπτά άγριας μάχης με το θεριό, κατόρθωσε να του μπήξει το μαχαίρι στον σβέρκο του τέρατος. Οι άσπροι αφροί της θάλασσας βάφτηκαν κατακόκκινοι από την ανοιχτή πληγή και το τεράστιο αυτό πλάσμα εξαπέλυσε μια οξύτατη κραυγή. Μα, ο Φρεντ δε σταμάτησε εκεί. Έμπηγε και ξαναέμπηγε το μαχαίρι του, μέχρι που σιγουρεύτηκε πως το είχε πια ξεκάνει.

Μετά από πολύωρες και υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο θαρραλέος νεαρός μαζί με τους συντρόφους του μετέφεραν το γιγάντιο κουφάρι στη στεριά.

Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας του Dorset είχε μήκος δέκα ολόκληρων μέτρων, ένα αφύσικα πελώριο κεφάλι για τον όγκο του και μια ουρά τριών μέτρων! Πλήθος επιστημόνων ειδοποιήθηκαν για να το δουν από κοντά και να το μελετήσουν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 30/04/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 30/04/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 30/04/1938
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments