Τα μυστήρια της Μετενσάρκωσης…

Τα μυστήρια της Μετενσάρκωσης…

Ο διακεκριμένος και πρωτοπόρος Γερμανοαυστριακός ιατρός, Eugen Kolisko, ένας από τους διασημότερους επιστήμονες της εποχής του, πίστευε με πάθος στη Μετενσάρκωση. Μάλιστα, σε μια διάλεξη που είχε δώσει στο Λονδίνο το 1939, λίγους μήνες πριν φύγει απ’ τη ζωή, είχε υποστηρίξει τη θεωρία του με πλήθος επιχειρημάτων.

Eugen Kolisko (21/03/1893 - 29/11/1939)
Eugen Kolisko (21/03/1893 – 29/11/1939)

Ο Δρ. Eugen Kolisko διατεινόταν ότι η Επιστήμη θα μπορούσε πολύ σύντομα να αποδείξει τη Μετενσάρκωση ως τη μοναδική εξήγηση για την εξέλιξη και την πρόοδο του ανθρώπου. Ο ίδιος, άλλωστε, φρονούσε ότι κατά την προγενέστερη ζωή του, ήταν μονομάχος στη Ρώμη επί της Αυτοκρατορίας του Νέρωνα και είχε περιγράψει λεπτομερώς μια μάχη, εντός του Κολοσσαίου, στην οποία είχε λάβει μέρος.

“Δεν αποκλείεται κατά τη διαδικασία της Μετενσάρκωσης ένας άνθρωπος να επανέλθει ως μύγα, ψάρι ή λαχανικό! Οι εγκληματίες επανέρχονται ακόμα πιο σκληροί και άγριοι, ενώ οι μεγαλοφυείς, όπως ο Πλάτων, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέων, ενσαρκώνονται με εντελώς νέα ψυχή.

Σημειωτέον, ο Γερμανός αρχαιολόγος, Heinrich Schliemann, ο οποίος ανακάλυψε την Τροία, ήταν, κατά την πρώτη του ζωή, ένας από τους κατοίκους της Τροίας και γι’ αυτό μπόρεσε να βρει αμέσως τον τόπο καταγωγής του”, υποστήριζε ο Δρ. Eugen Kolisko.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/02/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 18/02/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 18/02/1939
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments