Το τέρας των Πυρηναίων…

Το τέρας των Πυρηναίων…

Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών εφημερίδων, που είχαν κυκλοφορήσει την άνοιξη του 1939, οι ορεσίβιοι κάτοικοι πολλών χωριών των Άνω Πυρηναίων ήταν τρομοκρατημένοι από την εμφάνιση ενός παράδοξου τέρατος.

Μερικές γυναίκες της περιοχής, οι οποίες είχαν μεταβεί στο γειτονικό δάσος για να συλλέξουν άνθη, βεβαίωναν ότι είχαν δει ένα περίεργο πλάσμα, μήκους περίπου δύο μέτρων, που ανέσκαπτε το έδαφος. Η ράχη και τα πόδια του θηρίου έμοιαζαν με τα αντίστοιχα μέλη του σώματος μιας γιγαντιαίας σαύρας, αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με του αλόγου ή του ελαφιού.

Οι γυναίκες, μπροστά στη θέα αυτού του τρομερού ζώου, τράπηκαν σε φυγή και ασθμαίνουσες, επέστρεψαν στο χωριό τους, όπου διηγήθηκαν τα συμβάντα στους άντρες.

Οργανώθηκε αμέσως μια αποστολή, που την αποτελούσαν οι καλύτεροι κυνηγοί του χωριού, με σκοπό την ανεύρεση και τη θανάτωση του τέρατος των Πυρηναίων, όπως το ονόμασαν. Μα, δυστυχώς, οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες.

Πάντως, στην ίδια ακριβώς περιφέρεια, τρία χρόνια νωρίτερα, είχε εμφανιστεί ένα παρόμοιο πλάσμα με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά μικρότερων διαστάσεων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 05/05/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 05/05/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 05/05/1939
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments