Ανακοινώσεις για την Ατλαντίδα…

Ανακοινώσεις για την Ατλαντίδα…

Στο 12ο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Γεωφυσικών Επιστημών, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1960 και το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1.000 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ο καθηγητής Άγγελος Γαλανόπουλος, Διευθυντής του Σεισμολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε την ανακάλυψη της θρυλικής ηπείρου της Ατλαντίδας.

Άγγελος Γαλανόπουλος (1910-2001)
Άγγελος Γαλανόπουλος (1910-2001)

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γαλανόπουλο, η Ατλαντίδα βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, κοντά στο νησί της Σαντορίνης, το ηφαίστειο του οποίου είναι ακόμη ενεργό.

Κατά τον Έλληνα καθηγητή, η καταστροφή της Ατλαντίδας, η οποία δεν έπαυσε ποτέ να γοητεύει την ανθρώπινη φαντασία ανά τους αιώνες, έχοντας ως αποτέλεσμα να γραφτούν χιλιάδες βιβλία, έγινε το 1.500 π.Χ. περίπου.

Ο καθηγητής Γαλανόπουλος δήλωσε ότι κατόρθωσε να συγκεντρώσει δείγματα τέφρας από το υπέδαφος, τα οποία χρονολόγησε με τη μέθοδο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τις έρευνές του, βρέθηκε μία μεγάλη περιοχή σε βάθος 300-400 μέτρων γύρω από το νησί της Σαντορίνης. Η περιοχή αυτή κάλυπτε μία περιφέρεια 36 τετραγωνικών μιλίων και δοκιμάστηκε από ισχυρές δονήσεις πριν από 3.300 χρόνια.

Ο καθηγητής Γαλανόπουλος προσέθεσε ότι και από ιστορικής πλευράς, οι διάλογοι του Πλάτωνα ενίσχυαν την άποψη ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 03/08/1960…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 03/08/1960
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments