Έρευνες για την Ατλαντίδα στη Βόρεια Θάλασσα…

Έρευνες για την Ατλαντίδα στη Βόρεια Θάλασσα…
0
(0)

Στις 13 Ιουνίου του 1961, ένα σκάφος ανεφοδιασμού του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από το γραφικό λιμάνι του Κουξχάφεν. Πάνω στο σκάφος, επέβαινε η πλέον σημαντική αποστολή που είχε οργανωθεί ποτέ έως τότε, με σκοπό την ανακάλυψη της χαμένης ηπείρου της μυθικής Ατλαντίδας.

Το λιμάνι του Κουξχάφεν
Το λιμάνι του Κουξχάφεν

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Προτεστάντης πάστορας και αρχαιολόγος Γιούργκεν Σπάνουτ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος πως είχε ανακαλύψει τη θέση της πρωτεύουσας της Ατλαντίδας, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας, που σήμερα, διοικητικά, ανήκει στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή, το 1953 ο πάστορας Γιούργκεν Σπάνουτ είχε ανακαλύψει τα ίχνη μιας προϊστορικής πόλης, οχυρωμένης με μεγάλα τείχη.

Γιούργκεν Σπάνουτ (1907-1998)
Γιούργκεν Σπάνουτ (1907-1998)

Εξ άλλου, είχε διαπιστωθεί ότι τα ιερογλυφικά του ναού του Μεντινέτ Χαμπού της Άνω Αιγύπτου, τα οποία είχαν αποκρυπτογραφηθεί πλήρως, μιλούσαν για την εξαφάνιση της Ατλαντίδας.

Ο Δρ. Σπάνουτ μπροστά στο ναό του Μεντινέτ Χαμπού της Άνω Αιγύπτου
Ο Δρ. Σπάνουτ μπροστά στο ναό του Μεντινέτ Χαμπού της Άνω Αιγύπτου

Σύμφωνα με τον Γιούργκεν Σπάνουτ, οι επιγραφές οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η καταποντισμένη ήπειρος της Ατλαντίδας βρισκόταν κοντά στη Χέλγκολαντ και καταστράφηκε ολοσχερώς από γιγαντιαία παλιρροιακά κύματα.

Άποψη των νησίδων Χέλγκολαντ
Άποψη των νησίδων Χέλγκολαντ

Στην πολλά υποσχόμενη αποστολή του 1961, συμμετείχαν δώδεκα δύτες με σκάφανδρα, πέντε βατραχάνθρωποι, ερευνητές και είχε χρηματοδοτηθεί από εταιρία ιστορικών ερευνών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 14/06/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 14/06/1961
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 14/06/1961

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments