Παράξενα ευρήματα που σχετίζονται με την Ατλαντίδα…

O Κόλπος του Πίσκο
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Η Ατλαντίδα βρισκόταν εκεί που την τοποθετούσε η αιγυπτιακή παράδοση, όπως μας μετέφερε ο Πλάτωνας, δηλαδή πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, το σημερινό Γιβραλτάρ, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι Άτλαντες ήταν οι φορείς του πολιτισμού και στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην Αμερική. Είχαν συγγενέψει με τους Έλληνες, αφού οι μητέρες των Ελλήνων γεναρχών, όπως του Δαναού και του Δάρδανου, ήταν Ατλαντίδες.

Τον πολιτισμό αυτό οι Άτλαντες τον αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό, ώστε κατασκεύαζαν ακόμα και αεροπλάνα, ενώ είχαν επιχειρήσει να προβούν σε διαστημικά ταξίδια, όπου έπαιρναν μέρος άντρες και γυναίκες. Οι ελληνικοί μύθοι διασώζουν την ανάμνηση των αρχαιότατων εκείνων αστροναυτών στα πρόσωπα των Πλειάδων, που έγιναν αστέρια. Άλλοι μύθοι, από την Ασία έως την Αμερική, αναφέρονται και σε άλλα σχετιζόμενα ονόματα, καθώς διατηρούν τη μακρινή ανάμνηση των προηγμένων Ατλάντων και με άλλα μυθολογικά σχήματα.

Οι Πλειάδες
Οι Πλειάδες

Το ζήτημα της Ατλαντίδας ξαναήρθε στην επικαιρότητα το καλοκαίρι του 1979 με την ανακάλυψη αρχαίων κτισμάτων στα ανοιχτά της Πορτογαλίας, στον Ατλαντικό ωκεανό, από Σοβιετικούς ωκεανογράφους.

Πάνω από 50.000 βιβλία και πραγματείες έχουν γραφεί για την Ατλαντίδα και προφανώς θα γραφούν πολλά ακόμη. Όσα ξέρουμε για την χαμένη ήπειρο, τα γνωρίζουμε από τον “Τίμαιο” και τον “Κρίτωνα” του Πλάτωνα, που το κάθε ένα βιβλίο αντιπροσωπεύει από μια ξεχωριστή γνώμη. Τα όσα γράφτηκαν, όμως, δε μπορεί να είναι παρά μόνο προσωπικές απόψεις, που δε βασίζονται παρά μόνο σε ποιητικές παραδόσεις και μύθους.

Πλάτων: αντίγραφο προτομής από τον Σιλανίωνα
Πλάτων: αντίγραφο προτομής από τον Σιλανίωνα

Μόνο η αρχαιολογική επιβεβαίωση και το ιστορικό ντοκουμέντο μπορούν να θεωρηθούν αποδείξεις για την ιστορικότητα ενός λαού. Ο Βασίλης Πάσχος, ερασιτέχνης ιστοριοδίφης και ειδικός μελετητής για το αίνιγμα της Ατλαντίδας, γνωστοποίησε ορισμένα αρχαιολογικά ευρήματα, που γοητεύουν και καταπλήσσουν με την προηγμένη τεχνολογία τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο Μουσείο της Βαγδάτης μπορούμε να δούμε ανάμεσα σε άλλα θαυμαστά ευρήματα της Εποχής του Χαλκού, ξηρές ηλεκτρικές στήλες, ηλεκτρικά συστήματα με ηλεκτρόδια από χαλκό και ειδικό ηλεκτρολύτη, ενώ στους τάφους των αρχαίων Αιγυπτίων βρέθηκαν περίεργα καντηλέρια, που σιγόκαιγαν επί αιώνες.

Η μπαταρία της Βαγδάτης...
Η μπαταρία της Βαγδάτης…

Ο Πλούταρχος, επίσης, ανέφερε ότι στον Ναό της Ηγερίας έκαιγε ένα άσβηστο λυχνάρι, ενώ, αιώνες αργότερα, ο Άγιος Αυγουστίνος ανακάλυψε μια φλόγα που έκαιγε στον Ναό της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδας και που δεν έσβηνε ούτε με τον αέρα, αλλά ούτε και με το νερό. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, επρόκειτο για “μπαταρίες που παράγουν φως”. Οι Άτλαντες μπορούσαν, επίσης, να φορτίσουν με ηλεκτρικό ρεύμα ένα πλάσμα που ήταν κλεισμένο σε γυαλί ή σε ηλεκτρικό περίβλημα κι αυτό ανέδυε φωτισμό, αδύναμο μεν, αλλά εντυπωσιακό.

Ηγερία
Ηγερία

Στο υψίπεδο Tiwanaku, στην Αμερική, εντοπίστηκαν υπόγειοι συμμετρικοί αγωγοί, οι οποίοι πιθανότατα χρησίμευαν για τη διοχέτευση ατμού, φωταερίου ή υδρογονανθράκων, που αφθονούσαν στην περιοχή. Οι γηγενείς είχαν μάθει να τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους.

Tiwanaku - Λεπτομέρεια από την Πύλη του Ήλιου
Tiwanaku – Λεπτομέρεια από την Πύλη του Ήλιου

Χαρακτηριστικό είναι ένα λατρευτικό άγαλμα των Αζτέκων, στο Μεξικό, που πραγματικά δε μπορεί να παριστάνει τίποτε άλλο από μια φιάλη υγραερίου, με στρόφιγγες, παράξενες στρογγυλές οπές, υποδοχές, χειρολαβές και άλλα εξαρτήματα. Ένα άλλο παρόμοιο άγαλμα είναι ο “θεός των Μελισσών” των Μάγια.

Μυστηριώδη αγαλματίδια των Αζτέκων
Μυστηριώδη αγαλματίδια των Αζτέκων

Στο Περού, 160 χιλιόμετρα από το Πίσκο, εκτείνεται ένας αξιοπερίεργος και συνάμα, αξιοπρόσεκτος χώρος. Είναι σημαδεμένος από παράξενα σχήματα, όπως φαρδιές πίστες και ακτινωτοί διάδρομοι, που διακρίνονται ολοκάθαρα από πολύ μακριά, γιατί φωσφορίζουν. Επί της ουσίας, είναι ένας αερολιμένας με γεωμετρικές γραμμές και εγχάρακτους οδηγούς.

Πιο πέρα, στον Κόλπο του Πίσκο, υπάρχει ένα βραχώδες πλάτωμα, όπου πάνω του φωσφορίζει ένα έμβλημα σε σχήμα τρίαινας, το έμβλημα του θεού Ποσειδώνα, που ήταν ο Πατέρας των Ατλάντων.

O Κόλπος του Πίσκο
O Κόλπος του Πίσκο

Στη Μπογκοτά της Κολομβίας υπάρχει το περίφημο χρυσό “μοντέλο του αεροπλάνου των Ίνκας”. Έχει απολύτως αεροδυναμικό σχήμα, προστατευτική καμπίνα πλοήγησης, δύο πηδάλια, δελτοειδείς πτέρυγες και πτερύγιο στην ουρά, σαν το αεροπλάνο Κονκόρντ.

Τα "αεροπλάνα" των Ίνκας
Τα “αεροπλάνα” των Ίνκας

Τέλος, στο Πάρκο Ολμεκέν, στη Βιγιαχερμόζα του Μεξικό, υπάρχει, επίσης, ένα εξαιρετικό μονολιθικό μνημείο, όπου διακρίνεται καθαρά μια ανάγλυφη μορφή αεροπόρου με κράνος, αλλά και με ολόκληρο τον εξοπλισμό του. Μπροστά στα χείλη του, ξεχωρίζει μια συσκευή, που ομοιάζει με μικρόφωνο ή με εξάρτημα επικοινωνίας.

Πάρκο Ολμεκέν, Βιγιαχερμόζα του Μεξικό
Πάρκο Ολμεκέν, Βιγιαχερμόζα του Μεξικό

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με τον προηγμένο πολιτισμό των Ατλάντων. Αν είναι πραγματικότητα ή μυθεύματα, που απλώς συναρπάζουν τους ανθρώπους εδώ και αιώνες, μένει να αποσαφηνιστεί και να επιβεβαιωθεί επιστημονικά από περαιτέρω αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/06/1979…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 29/06/1979
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/06/1979

Σχετικά άρθρα

Τα θρυλικά ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα… Για να προχωρήσει στο εξερευνητικό της έργο η αποστολή, ήταν αναγκασμένη να...εργαστεί σε θερμοκρασίες, που έφτασαν υπό σκιά τους 45 βαθμούς, για να μετακινήσει...τεράστιους σωρούς από άμμο, που είχαν καλύψει τις στοές των τριών από τα ορυχεία...χαλκού...
Ο μυστηριώδης διάδρομος… ...εξήντα αρχαιολόγοι προσπαθούσαν να λύσουν το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μυστήριο,...που παρουσιάστηκε ποτέ...
Τα Καβείρια παραμένουν μυστήρια… Το τι πραγματικά συνέβαινε κατά τις τελετές των Καβείρων ίσως να μην το μάθουμε...ποτέ...
Τα μυστήρια της Νήσου του Πάσχα… Όλα τα νησιά του μεγάλου ωκεανού, όπως η Χαβάη, η Νέα Ζηλανδία και το Νησί του...Πάσχα, ακόμη κατοικούνται εν μέρει από τους εκπροσώπους μιας φυλής με άγνωστο...παρελθόν...
Η Μπαταρία της Βαγδάτης… Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, που έλαβαν χώρα κοντά στην περιοχή της Βαγδάτης,...βρέθηκε μια περίεργη συσκευή. Περίεργη, όχι για τους ανθρώπους της εποχής μας,...αλλά για τους σύγχρονους του κατασκευαστή της...
Ανακάλυψη σκελετού γίγαντα στη Βόρεια Αμερική, το 1839… Από τα Βραχώδη Όρη της Βόρειας Αμερικής, μεταφέρθηκε στη Βαλτιμόρη ένας...ανθρώπινος σκελετός ύψους τεσσάρων πηχών (τριών μέτρων)...
Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια; Αυτό το παλαιό ερώτημα επανήρθε στην επικαιρότητα...
Ανακάλυψη μυστηριώδους πράσινου σκελετού στη Λυών, το 1935… Κατόπιν προσεκτικής χημικής ανάλυσης, ο Δόκτωρ Λοκάρ διαπίστωσε ότι επρόκειτο...περί απορροφήσεως χαλκού σε μεγάλη ποσότητα από τα οστά του σκελετού. Επειδή,...βεβαίως, ήταν απίθανο ένα άτομο να απορροφήσει χαλκό σε τόσο μεγάλη δόση, ώστε τα...οστά του να εμποτιστούν κατά τέτοιον τρόπο...
Η Σελήνη προκάλεσε την καταβύθιση της Ατλαντίδας; Τότε, επήλθε ο καταποντισμός της δεύτερης Ατλαντίδας, η οποία βρισκόταν στον...Ατλαντικό Ωκεανό, τα ίχνη της οποίας εξακολουθούν να αναζητούν, ακόμα και σήμερα,...πολλοί ερευνητές...
Χαμένες πολιτείες – Η βυθισμένη πόλη των Ίνκας… ...οι δύτες της αποστολής είχαν κινηματογραφήσει υποβρυχίως τα ερείπια μιας...βυθισμένης πολιτείας...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.