Δύο υπερφυσικές ιστορίες από τον Σεπτέμβριο του 1957…

Δύο υπερφυσικές ιστορίες από τον Σεπτέμβριο του 1957...

Τον Σεπτέμβριο του 1957, δύο μυστηριώδεις ιστορίες κυκλοφορούσαν στα έντυπα μέσα, οι οποίες είχαν μαγνητίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Η πρώτη ιστορία σχετιζόταν με το περίφημο φάντασμα της “κυρίας με τα γκρι” στην Αγγλία, ενώ η άλλη με ένα άγριο πόλτεργκαϊστ στο Ιλλινόις των ΗΠΑ. Ιδού, λοιπόν:

Η “κυρία με τα γκρι”…

Οι νοσοκόμοι και το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου του Χάρτλπουλ, μιας κωμόπολης της Επαρχίας του Ντάρχαμ, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας της Βορειοανατολικής Αγγλίας, παραπονούνταν ότι τελευταίως ενοχλούνταν συχνά από κάποιο φάντασμα, το οποίο οι ίδιοι είχαν ονομάσει ως η “κυρία με τα γκρι”.

Η απόκοσμη οπτασία εμφανιζόταν σχεδόν κάθε βράδυ στους έρημους θαλάμους και στα διαμερίσματα του νοσοκομείου, επιπλήττοντας τις νοσοκόμες που παραμελούσαν το καθήκον τους.

Όπως έλεγε η παράδοση, η “κυρία με τα γκρι” είχε ζήσει πριν από 6 αιώνες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο ήταν τότε μοναστήρι.

Η εν λόγω μοναχή είχε κάποιου είδους ερωτική περιπέτεια με έναν άλλο μοναχό γειτονικής Μονής, με αποτέλεσμα να υποστεί την ποινή του θανάτου.

Έκτοτε, περιφερόταν στους διαδρόμους και τους θαλάμους του κτιρίου, ενσπείροντας το δέος και τον πανικό σε όσους τη συναντούσαν.

Το πόλτεργκαϊστ του Ιλλινόις…

Το ζεύγος Mikulecky, μετά από μια εφιαλτική νύχτα που διήλθε στην οικία όπου ζούσε επί είκοσι χρόνια, αποφάσισε να το εγκαταλείψει, προκειμένου να βρουν επιτέλους την ησυχία τους.

Και τούτο διότι οι Mikulecky πίστευαν πλέον ακράδαντα ότι το μέχρι πρότινος ήρεμο σπιτάκι τους είχε ήδη μεταβληθεί σε εστία φαντασμάτων.

Μυστηριώδεις κρότοι ακούγονταν τις νύχτες, ενώ είχαν συμβεί εντός του σπιτιού γεγονότα ικανά να προξενήσουν τον τρόμο και τη φρίκη ακόμη και στον πλέον ψύχραιμο άνθρωπο.

Ένα βράδυ, περίεργοι θόρυβο διέκοψαν τον ύπνο τους. Ξυπνώντας, αντιλήφθηκαν ότι το πάτωμα σειόταν, ενώ οι πολυθρόνες μετακινούνταν από μόνες τους.

Συγχρόνως, τα βιβλία πετούσαν στον αέρα και τα διάφορα μπιμπελό έφευγαν από τη θέση τους, ενώ από το μπάνιο και την κουζίνα είχαν αρχίσει να βγαίνουν σύννεφα από σαπουνόφουσκες.

Πολλά άλλα αντικείμενα και τρόφιμα έπεφταν βροχή στα κεφάλια τους, ενώ εκείνοι έντρομοι προσπαθούσαν να τα ξαναβάλουν στη θέση τους.

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ως και την επόμενη ημέρα, χωρίς ούτε ο σερίφης ούτε κάποιος άλλος γείτονας να μπορούσε να εξηγήσει το αλλόκοτο φαινόμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 24/09/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 24/09/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 24/09/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments