Το πόρισμα των Σουηδών για τις “βόμβες-φαντάσματα”, το 1946…

Το πόρισμα των Σουηδών για τις "βόμβες-φαντάσματα", το 1946...

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε τον Οκτώβριο του 1946 από τη Στοκχόλμη την είδηση ότι το σουηδικό επιτελείο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των μυστηριωδών αντικειμένων, τα οποία είχαν θεαθεί να πετούν πάνω από τη Σουηδία κατά το διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι και 30ης Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ήταν συνηθισμένα ουράνια φαινόμενα.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες είχαν καταλήξει σε αυτό το πόρισμα, έπειτα από μελέτη σωρείας λεπτομερειών και ειδήσεων σχετικών με τις διελεύσεις των αντικειμένων αυτών. Η έκθεση του σουηδικού επιτελείου βεβαίωνε εν τούτοις ότι μερικά από αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα δεν είχε κατορθωθεί να διευκρινιστεί η ακριβή τους ταυτότητα, αλλά δεν ήταν δυνατόν και να αποδειχθεί ότι επρόκειτο περί βομβών ή άλλου τύπου ιπτάμενων βλημάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1946, πληροφορίες από διάφορα σημεία της Σουηδίας έκαναν λόγο περί “πυραύλων”. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή, ώστε ορισμένοι να υποστηρίξουν ότι επρόκειτο περί ιπτάμενων βομβών σοβιετικής προέλευσης, οι οποίες εκτοξεύονταν από βάσεις που βρίσκονταν στα Βαλτικά Κράτη.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 11/10/1946…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 11/10/1946
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 11/10/1946
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments