Το πόλτεργκαϊστ του Χαλανδρίου, το 1933…

Το πόλτεργκαϊστ του Χαλανδρίου, το 1933…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το καλοκαίρι του 1933, το Χαλάνδρι είχε μετατραπεί σε κέντρο υπερφυσικών φαινομένων και υπερκόσμιων δραμάτων. Και αυτό επιβεβαιωνόταν, όχι από φήμες και αφηγήσεις, που τόσο εύκολα έπλαθε η λαϊκή φαντασία, αλλά από οφθαλμοφανή γεγονότα, τα οποία συνέβαιναν στον εκεί προσφυγικό συνοικισμό και συγκεκριμένα, στο 11ο οικοδομικό τετράγωνο.

Για πέντε συνεχόμενες μέρες, μόλις έδυε ο ήλιος, το 11ο οικοδομικό τετράγωνο γινόταν τόπος συρράξεων δαιμονικών πνευμάτων. Πέτρες έπεφταν με μανία, κρότοι υπόκωφοι ακούγονταν, υποχθόνια μουγκρίσματα και κροταλίσματα αλυσίδων, που σέρνονταν βαριά.

Τα μυαλά των γειτόνων και των περιοίκων είχαν αρχίσει να σαλεύουν. Τα αόρατα πνεύματα καταδυνάστευαν τις οικίες των Νικ. Μιχαηλίδη, Σοφίας Αντωνοπούλου και Χριστίνας Λεριού. Πάνω σε αυτά τα απλοϊκά σπιτάκια του προσφυγικού συνοικισμού κατέληγε ένας ορυμαγδός ανεξήγητων λιθοβολισμών, ενώ ξεσπούσε ένας αλλόκοτος θρήνος και κοπετός, τριγμοί και ανηλεείς, ακατάπαυστοι θόρυβοι.

Το σπίτι, στο οποίο έλαβαν χώρα τα μυστηριώδη φαινόμενα
Το σπίτι, στο οποίο έλαβαν χώρα τα μυστηριώδη φαινόμενα

Ο Αστυνόμος του Χαλανδρίου, στον οποίον αναφέρθηκαν τα μυστηριώδη αυτά φαινόμενα, είχε φροντίσει να τοποθετήσει Χωροφύλακες τις τρεις τελευταίες νύχτες, οι οποίοι ενέδρευαν τριγύρω. Δυστυχώς, πέρα από τον τρόμο που βίωσαν και οι ίδιοι, κανένα διαφωτιστικό στοιχείο δεν κατάφεραν να συλλέξουν. Οι πέτρες εξακολουθούσαν να εξακοντίζονται ακόμη και εναντίον τους.

Τελικά, αποφασίστηκε να επισκεφτεί την περιοχή ο Πρόεδρος της ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, ο οποίος αναμενόταν, με την επιτόπια έρευνά του, να διαφωτίσει τις αιτίες του φαινομένου.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αστυνόμο Χαλανδρίου σχετικώς, εκείνος, μη παραδεχόμενος ούτε εκτοπλασματικές μορφές, ούτε τηλεκινητικά ψυχοβόλα φαινόμενα, έτεινε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο περί φάρσας ή περί προσπάθειας τρομοκράτησης των ανθρώπων.

Στο Χαλάνδρι, σημειωτέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε συμβεί και κάποιο άλλο περιστατικό, το οποίο αρχικώς συσχετίστηκε με εκείνο του 11ου οικοδομικού τετραγώνου. Συγκεκριμένα, από το Καστρί της Κυνουρίας είχε φτάσει με την οικογένειά της η Σοφία Χρόνη, ηλικίας 15 ετών περίπου, η οποία, χωρίς να το επιθυμεί, είχε την ικανότητα να μετακινεί διάφορα αντικείμενα.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Τότε, ζητήθηκε η επιστημονική συνδρομή του Άγγελου Τανάγρα και ο διαπρεπής ψυχίατρος, αφού την εξέτασε, αποφάνθηκε ότι η νεαρή Σοφία προκαλούσε τηλεκινητικά φαινόμενα λόγω καταπληξίας της γενετήσιας ορμής. Έτσι, ο Τανάγρας συμβούλευσε την ενδεικνυόμενη θεραπεία για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της έμμηνου ροής, ώστε μετά τη θεραπεία, θα έπαυαν, κατ’ αυτόν, και τα τηλεκινητικά φαινόμενα.

Η οικογένεια της Σοφίας, μετά από όλα αυτά, αποφάσισε να φύγει από το Χαλάνδρι και να επιστρέψει στη γενέτειρά της, στην Κυνουρία. Επομένως, τα αλλόκοτα φαινόμενα του 11ου οικοδομικού τετραγώνου συσχετίστηκαν με την περίπτωση της νεαρής Σοφίας Χρόνη.

Μα, η εκδοχή αυτή δεν ήταν βάσιμη, καθώς τα μυστηριώδη γεγονότα του προσφυγικού συνοικισμού φαίνονταν παντελώς άσχετα και ανέμεναν την εξήγησή τους από τον Άγγελο Τανάγρα, ο οποίος είχε ενημερωθεί πλήρως και αναμενόταν να επισκεφτεί την περιοχή άμεσα, ώστε να ηρεμήσει τους κατατρομοκρατημένους κατοίκους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 04/08/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 04/08/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 04/08/1933

Σχετικά άρθρα

Ο ερωτικός κόσμος των νεράιδων… Όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι δημιουργημένα σε ανώτερες μορφές και ποιότητα...
Φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό της Κοζάνης… Το απίστευτο ήταν ότι το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο εμφανιζόταν για μερικά...βράδια στη σειρά, κατά διαστήματα, ενώ το μέγεθός του αυξομειωνόταν εντυπωσιακά...
Μυστηριώδεις λιθοβολισμοί στην Καράτουλα Ηλείας, το 1936… Τον χειμώνα του 1936, στο χωριό Καράτουλα του Πύργου Ηλείας, σημειώνονταν για...αρκετές ημέρες αθρόοι και αναίτιοι λιθοβολισμοί εναντίον διάφορων οικιών...
Ρίψεις από τον ουρανό… Τον ίδιο μήνα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ένα "αεροπλάνο" αγνώστου...εθνικότητας, το οποίο πετούσε πάνω από τη Μυτιλήνη, έριξε πλήθος μπαλονιών από...νάϋλον...
Μαγεία και Δαιμονισμός… Ο 16ος αιώνας, εποχή τόσο σπουδαία για την αναγέννηση των τεχνών, των γραμμάτων και...της φιλοσοφίας, ήταν ταυτοχρόνως μια περίοδος, όπου οργίαζε η μαγεία,...δημιουργώντας μια εικόνα απίστευτης αντίθεσης...
Α.Τ.Ι.Α. πάνω από την Κομοτηνή… ...το άγνωστο αντικείμενο που ακολουθούσε πορεία με κατεύθυνση από το νότο προς το...βορρά...
Α.Τ.Ι.Α. στον ουρανό της Βέροιας… Στις αρχές Μαρτίου του 1980, αρκετοί κάτοικοι της Βέροιας και ιδιαίτερα από τις...συνοικίες Προμηθέα και Προφήτη Ηλία, έβλεπαν στον ουρανό, αργά το απόγευμα..
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Ε)… Κάτω απ' τον πύργο υπήρχαν δυο στρογγυλά κελιά και από αυτά, μια πέτρινη...ελικοειδής σκάλα οδηγούσε στα υπόγεια του Μπούρτζι. Οι δυο δήμιοι άναψαν...
Το βίαιο φάντασμα… Όταν οι ενοικιαστές της οικίας συνειδητοποίησαν τα λεγόμενά της, ήταν πλέον...αργά...
Το μέντιουμ που συνομιλούσε με εξωγήινους στην Αθήνα του 1952… "Μοιάζει σαν άνθρωπος, αλλά δεν είναι. Είναι κοντός, ένα μέτρο περίπου."
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.