Το πόλτεργκαϊστ της Αγίας Βαρβάρας, το 1933…

Το πόλτεργκαϊστ της Αγίας Βαρβάρας, το 1933…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Από τα πλέον περίεργα ψυχικά φαινόμενα είναι οι μυστηριώδεις λιθοβολισμοί σπιτιών και οι ανεξήγητες μετακινήσεις αντικειμένων, που απασχολούσαν συνήθως την Αστυνομία, χωρίς να κατορθώνει να ανακαλύπτει τίποτε απολύτως.

Σε περασμένες δεκαετίες, λοιπόν, στην Αθήνα συγκεκριμένα, πολλές φορές είχαν συμβεί παρόμοια μυστηριώδη περιστατικά, που είχαν δώσει αφορμή στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελο Τανάγρα, να επέμβει, όπως για παράδειγμα στην Καλλιθέα, στον Πειραιά και αλλού.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Εν τούτοις, παρ’ όλες τις απλές εξηγήσεις, που έδιναν οι ψυχοφυσιολόγοι, τα φαινόμενα αυτά, όποτε συνέβαιναν, ανησυχούσαν πάντοτε στον μέγιστο βαθμό τον κόσμο, όπως γινόταν, άλλωστε, και το 1933, με τα περίεργα φαινόμενα που διαδραματίζονταν στο σπίτι μιας μοναχής στην Αγία Βαρβάρα.

Το ταπεινό σπιτάκι, στο οποίο παρατηρήθηκαν τα ανορθόδοξα αυτά γεγονότα, βρισκόταν πολύ κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, ήταν ισόγειο και αποτελούνταν από τρία δωμάτια συνολικά, τα οποία είχαν χτιστεί στη μέση του οικοπέδου, που περιστοιχιζόταν από μια μάντρα.

Στο σπίτι αυτό κατοικούσε για αρκετά χρόνια μια νεαρή καλόγρια, η Θεονύμφη Κοκόρη από τη Λέσβο, ηλικίας μόλις 26 ετών, η οποία διηγήθηκε καταπληκτικές ιστορίες στον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Πυριτιδοποιείου.

Τον Οκτώβριο του 1933, η νεαρή μοναχή παρουσιάστηκε κατατρομαγμένη και σχεδόν αλλόφρων από τον φόβο της στον Αστυνομικό Σταθμάρχη κύριο Δρίτσα και άρχισε να του εξιστορεί τα μυστηριώδη περιστατικά, τα οποία, κατά τα λεγόμενά της, προκαλούσαν στο σπίτι της πονηρά πνεύματα της Κόλασης και τα οποία λυσσομανούσαν για περίπου είκοσι ημέρες με έναν εξωφρενικό τρόπο!

Τα φαινόμενα συνήθιζαν να λαμβάνουν χώρα μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα και διαρκούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τις περισσότερες φορές. Άλλοτε, πάλι, διακόπτονταν για λίγα λεπτά και ξανάρχιζαν τρομερότερα.

Αρχικά, πέτρες διαφόρων μεγεθών έπεφταν πάνω στη σκεπή και στα πορτοπαράθυρα του σπιτιού της μοναχής. Μάλιστα, εξακοντίζονταν μεγάλοι βράχοι, που θεωρούνταν βέβαιο ότι ήταν αδύνατο να τους εκσφενδονίσει άνθρωπος από μακρινή απόσταση, αλλά και πετραδάκια μικρά, που καμιά φορά έπεφταν τόσο πυκνά, ώστε έκαναν τον ήχο που κάνουν οι σταλαγματιές της ραγδαίας βροχής πάνω στο τζάμι. Το φαινόμενο διακοπτόταν απότομα και λίγο αργότερα, επαναλαμβανόταν δριμύτερο.

Η μοναχή Θεονύμφη, στις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να αντιδράσει στις διαβολικές δυνάμεις, όπως ισχυριζόταν η ίδια, προσέφευγε στην προστασία μιας εικόνας της Παναγίας, την οποία είχε στο σπίτι της και που θεωρούσε ότι είχε τη χάρη να κατασιγάζει και να κατευνάζει τα μυστηριώδη πνεύματα. Προσευχόταν, λοιπόν, στο εικόνισμα και αν έβλεπε ότι τα κακόβουλα πνεύματα δε σταματούσαν και ότι ο λιθοβολισμός εξακολουθούσε αμείωτος, τότε η μοναχή άρπαζε το εικόνισμα, το έσφιγγε στην αγκαλιά της και κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι της, απ’ όπου και παρακολουθούσε τρέμοντας τη φοβερή συνέχεια των συνταρακτικών φαινομένων.

Μόλις έπαυε το άγριο πετροβόλημα, αμέσως ακούγονταν δυνατοί κρότοι στην πόρτα του δωματίου της, ενώ στη στέγη μετακινούνταν τα κεραμίδια, τα οποία την επόμενη ημέρα βρίσκονταν πάντοτε στη θέση τους. Επιπλέον, τα πονηρά πνεύματα του Διαβόλου, όπως τα αποκαλούσε η μοναχή Θεονύμφη, άρχιζαν να σκούζουν και να κλαίνε γοερά, ενώ συγχρόνως μιμούνταν τη φωνή βρέφους, το οποίο φώναζε δυνατά!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα ανατριχιαστικά, τα πνεύματα εξαπέλυαν διαπεραστικές, οξύτατες κραυγές, ενώ βίαια πριονίσματα ακούγονταν πάνω από την πόρτα του δωματίου της. Εκείνη σωριαζόταν στο πάτωμα, παραλυμένη από τον τρόμο και σταυροκοπιόταν ευλαβικά.

Όταν όλα σταματούσαν και επικρατούσε ξανά γαλήνη και ηρεμία, είτε έβρισκε την πόρτα της ανέπαφη, είτε ανακάλυπτε ίχνη βαθιών γρατζουνισμάτων.

Η εξήγηση, που μπορούσε να δοθεί, ήταν τριπλή. Ή επρόκειτο περί ασυνείδητων φαρσέρ, οι οποίοι είχαν σκοπό να διασκεδάσουν εις βάρος της εύπιστης νεαρής μοναχής.

Ή επρόκειτο περί τηλεκινητικών φαινόμενων, όπως είχε υποδείξει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε είτε η νεαρή μοναχή, είτε κάποιο άλλο πρόσωπο, το οποίο ίσως βρισκόταν κοντά στο σπίτι της την ώρα της εκδήλωσης των φαινομένων, να είναι τηλεκινητικό μέντιουμ. Δηλαδή, να έχει τέτοιες ψυχικές ιδιότητες, ώστε, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, να μετακινεί αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση και με τα οποία δεν ερχόταν σε επαφή.

Ή, τέλος, η Θεονύμφη να ήταν ψυχοπαθής και να τα φανταζόταν όλα όσα καταμαρτυρούσε, ενώ στην πραγματικότητα δε συνέβησαν ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 21/10/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 21/10/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 21/10/1933

Σχετικά άρθρα

Το περιστατικό της στοιχειωμένης παμπ «Tudor Rose» στην Αγγλία, το 1973… Ο αστυνομικός, που ασχολήθηκε με την παράξενη υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα...ότι το κτίριο, το οποίο στέγαζε την παμπ, ήταν στοιχειωμένο για χρόνια...
Πνεύματα που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες… Για μέρες έκαναν οι δυο τους πειράματα, ώστε να κατορθώσουν να επιτύχουν την...υλοποίηση ενός από τα πνεύματα, που δοκίμαζαν να καλέσουν...
Αμύθητος θησαυρός σε μυστηριώδη σπηλιά του Ολύμπου, το 1937… Το εσωτερικό του σπηλαίου έλαμπε ολόκληρο από χρυσάφι και μάρμαρο. Τα τοιχώματά...του και το πάτωμά του ήταν ντυμένα από κατάλευκο μάρμαρο...
Το θαύμα της Παναγίας την παραμονή του Ευαγγελισμού, το 1929… Την παραμονή του Ευαγγελισμού του 1929, ο κόσμος διαρκώς προσερχόταν στον Ιερό Ναό...Ευαγγελιστρίας, στον Πειραιά, ενώ ο συνωστισμός του πλήθος ήταν τόσο μεγάλος, ώστε...νόμιζε κανείς ότι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ευσεβείς χριστιανοί έκαναν τον σταυρό...τους και γονάτιζαν μπροστά από την εικόνα της Θεομήτορος...
Ο Μαγικός Καθρέφτης της Αικατερίνης των Μεδίκων και οι σκοτεινοί μάγοι της, Nostradamus και Ruggeri…... Ο Cosimo Ruggeri, μάγος τρανός και καταχθόνιος της Αικατερίνης των Μεδίκων, παρόλο που...υπήρξε λιγότερο γνωστός από τον επίσης αγαπημένο της Νοστράδαμο, έπαιξε ωστόσο...σημαντικότατο ρόλο στα πεπραγμένα της Αυλής της Βασίλισσας της Γαλλίας...
Η τηλεκινητική «Κλειώ»… Η "Κλειώ", τότε, κράτησε τα χέρια της ανοιχτά πάνω από την πυξίδα μετακινώντας τα...αριστερά και δεξιά σε μικρή απόσταση από το αντικείμενο, συγκεντρώνοντας τη σκέψη...της σε αυτό...
Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη Λέσβο, το 1954… Η διοίκηση Χωροφυλακής Λέσβου ανέφερε ότι στις 8 Οκτωβρίου του 1954, στις πέντε το...απόγευμα, εθεάθη ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το χωριό...Ανεμότια, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 55 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσά του,...τη Μυτιλήνη...
Επιδημία υστερικής αφωνίας… ...κατά διαστήματα κάποιο γυναικείο χέρι τον χτυπούσε στο στόμα κι από τη στιγμή...εκείνη, έχανε τη φωνή του....
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Ι)… Ο φρούραρχος διέταξε τον αποκεφαλισμό της πανέμορφης κοπέλας, επειδή χρειαζόταν...μεγάλη ποσότητα από το αίμα της, για να είναι σίγουρος ότι τα θεμέλια...
Ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο «Κόκκινος Άνθρωπος»… Οι Γάλλοι είχαν τον "Κόκκινο Άνθρωπο", ένα φάντασμα, το οποίο εμφανιζόταν στα...ανάκτορα του Κεραμεικού. Το φάντασμα αυτό το είχε δει κάποτε...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.