Πόλτεργκαϊστ στο χωριό Μακρίσια Ηλείας, το 1933 (Μέρος Γ)…

Πόλτεργκαϊστ στο χωριό Μακρίσια Ηλείας, το 1933 (Μέρος Γ)…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα περίεργα τηλεκινητικά φαινόμενα, τα οποία διαδραματίστηκαν στην κοινότητα Μακρισίων της Ολυμπίας, στην Ηλεία, απάντησε πως κατά τη γνώμη του κάποιο μέντιουμ, δηλαδή κάποιο άτομο με ισχυρές τηλεκινητικές ιδιότητες, βρισκόταν εντός της οικίας, όπου εκδηλώνονταν τα αλλόκοτα αυτά φαινόμενα.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Ο Άγγελος Τανάγρας διατράνωνε πως πλέον η Επιστήμη με τις πειραματικές της έρευνες εξαφάνισε τις προλήψεις ότι τα ανεξήγητα φαινόμενα οφείλονται σε ενέργειες του Σατανά. Στην προκειμένη περίπτωση, κάποιο νοσηρό άτομο, του οποίου είχε κλονιστεί η φυσιολογική ισορροπία, ήταν μέσα στο ταραγμένο σπίτι στο χωριό Μακρίσια και εξέπεμπε ένα είδος ψυχοδυναμισμού.

Ο Άγγελος Τανάγρας συμπλήρωσε:

«Το περίφημο μέντιουμ Κλειώ είναι η ζωντανή απόδειξη τέτοιων φαινομένων, καθώς έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικώς ότι έχει την ικανότητα να μετακινεί τηλεπαθητικά τη μαγνητική βελόνα».

Κλειώ Γεωργίου-το καλύτερο μέντιουμ του κόσμου, κατά τον Άγγελο Τανάγρα…
Κλειώ Γεωργίου-το καλύτερο μέντιουμ του κόσμου, κατά τον Άγγελο Τανάγρα…

Μέσω της μελέτης τέτοιων παράδοξων φαινομένων, τόνιζε ο Άγγελος Τανάγρας, αποδεικνυόταν ότι εκτός του υλικού σώματος, υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας, που δεν προσπίπτει στις αισθήσεις μας και που αποτελείται από ψυχοδυναμισμό, ο οποίος εκπέμπεται από ορισμένα άτομα, εκδηλώνεται κατά τρόπο ενσυνείδητο και είναι η πειραματική απόδειξη της ύπαρξης της ψυχής.

Ανάλογα φαινόμενα, άλλωστε, πρόσθετε ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, είχαν σημειωθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Μεσολόγγι, όπου σ’ ένα καφενείο μετακινούνταν τα αντικείμενα, χωρίς να τα αγγίζει κανείς. Μάλιστα, ο Άγγελος Τανάγρας είχε μεταβεί επί τόπου, όπου και διαπίστωσε ότι οι μετακινήσεις και οι εκσφενδονισμοί αντικειμένων οφείλονταν σε έναν νεαρό υπάλληλο του καφενείου.

Πράγματι, μόλις ο υπάλληλος απομακρύνθηκε από τον χώρο, τα αντικείμενα έπαψαν να μετακινούνται, να αιωρούνται και να εκσφενδονίζονται, για να αρχίσουν να αλλάζουν μυστηριωδώς θέση τα έπιπλα άλλου καφενείου, στο οποίο προσελήφθη κατόπιν ο νεαρός υπάλληλος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 04/02/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 04/02/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 04/02/1933

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.