Κυνήγι φαντασμάτων από τη βρετανική τηλεόραση…

Το φάντασμα της Κάθριν Χάουαρντ

Οι τελευταίες παρατηρήσεις των Άγγλων μεταψυχιστών απέδειξαν ότι η εμφάνιση των φαντασμάτων εξαρτάται από την ανάλογη φωτεινότητα του ουρανού και από την ηλεκτρομαγνητική υγρότητα της ατμόσφαιρας.

Το Κάστρο του Γκλάμις
Το Κάστρο του Γκλάμις

Στα θερμά και ξηρά κλίματα, πολύ σπάνια συναντά κανείς αυτές τις παράξενες υπάρξεις, ενώ στην Αγγλία και στη Σκωτία, που ο ορίζοντας είναι διαρκώς σκεπασμένος με τη μυστηριακή ομίχλη του Βορρά, δεν περνά ημέρα χωρίς να παρουσιασθεί κι ένας νέος επισκέπτης από το υπερπέραν.

Η βρετανική τηλεόραση θεωρεί τα φαντάσματα τόσο αληθινά, ώστε κινητοποίησε όλα της τα τεχνικά συνεργεία με σκοπό να τα απαθανατίσει. Την πρώτη απόπειρα φωτογράφισης την πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 1953.

Συγκεκριμένα, ένα συνεργείο της βρετανικής τηλεόρασης πήγε στον στοιχειωμένο πύργο του Χάμπτον, όπου και εγκατέστησε τους ισχυρότερους τηλεληπτικούς φακούς που διέθετε.

Το Κάστρο του Χάμπτον
Το Κάστρο του Χάμπτον

Παρέμειναν εκεί για μερικές μέρες και τις νύχτες έμεναν άγρυπνοι, προκειμένου να κατορθώσουν να συλλάβουν το διαβόητο φάντασμα της τραγικής Κάθριν Χάουαρντ, η οποία ήταν η πέμπτη σύζυγος του Ερρίκου του Η΄, που καρατομήθηκε άγρια από τον ίδιο τον Βασιλιά και σύζυγό της.

Κάθριν Χάουαρντ (1523-1542)
Κάθριν Χάουαρντ (1523-1542)

Το φάντασμα δεν παρουσιάστηκε καθόλου. Εν τούτοις, την πέμπτη ημέρα, οι ειδικοί μηχανοτεχνικοί επέδειξαν στην Εταιρία Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου μία φωτογραφία με διάφορα θολά σχήματα, που είχαν τα χαρακτηριστικά του φαντάσματος της τραγικής Βασίλισσας.

Οι μηχανικοί βεβαίωναν ότι τράβηξαν τη φωτογραφία με την πρώτη ταχύτητα του φωτός, μέσω ενός ερυθρού υπερτηλεληπτικού φακού, που μπορούσε να συλλάβει εικόνες από το υπερπέραν.

Η μυστικότητα με την οποία εργάστηκαν και προστάτεψαν τη δουλειά τους, έκανε τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι το ιδιαίτερο αυτό φιλμ ήταν κατασκεύασμα οφθαλμαπάτης ή μια κακή αποτύπωση μιας τρικυμίας των γήινων οπτικών κυμάτων. Παρόλα αυτά, οι Άγγλοι δεν παύουν να πιστεύουν σθεναρά στις μεταφυσικές οντότητες, που κατά κύριο λόγο κατακλύζουν τα κάστρα και τις επαύλεις τους, εμπνέοντας πλήθος τουριστών να τα επισκέπτονται.

Το φάντασμα της Κάθριν Χάουαρντ
Το φάντασμα της Κάθριν Χάουαρντ

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1953…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/03/1953
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 20/03/1953
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments