Το πείραμα σε μια στοιχειωμένη παμπ του Λονδίνου, το 1969…

Το πείραμα σε μια στοιχειωμένη παμπ του Λονδίνου, το 1969...

Τον Ιούνιο του 1969, ένα ασυνήθιστο πείραμα έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Επτά κοπέλες, δακτυλογράφοι, θα περνούσαν μια νύχτα σε μια παμπ, όπου, σύμφωνα με την μαρτυρία μιας υπαλλήλου της παμπ, το φάντασμα ενός Γρεναδιέρου την είχε τρομοκρατήσει!

Τρεις μέρες αργότερα από το αρχικό περιστατικό, η σκιά ενός άνδρα γλιστρούσε στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς της.

Η παμπ, στην οποία συνέβαιναν τα παράξενα αυτά περιστατικά, ήταν κάποτε ο κοιτώνας των αξιωματικών του Δούκα του Ουέλινγκτον. Το φάντασμα ενός αξιωματικού των Γρεναδιέρων, ο οποίος είχε μαστιγωθεί μέχρι θανάτου από τους συναδέλφους του, διότι τους έκλεβε στα χαρτιά, εξακολουθούσε να στοιχειώνει το μέρος.

Τα επτά θαρραλέα κορίτσια έμειναν άγρυπνα από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί, με μόνη συντροφιά μια μαύρη γάτα. O “Σύνδεσμος Προστασίας Φαντασμάτων” είχε δώσει στις κοπέλες από πέντε λίρες για κάθε ώρα που θα παρέμεναν στη στοιχειωμένη παμπ.

Ένας αστυφύλακας περιπολούσε έξω από την παμπ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχοντας την εντολή να εισέλθει αμέσως σε περίπτωση κατά την οποία άκουγε κραυγές των κοριτσιών.

Εκπρόσωπος του “Συνδέσμου Προστασίας Φαντασμάτων” δήλωσε τα εξής:

“Το φάντασμα είναι αόρατο και θορυβώδες. Ανεβαίνει σκάλες, μεταφέρει διάφορα είδη ρουχισμού από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανάβει και σβήνει κεριά και προκαλεί θορύβους”.

Τα επτά κορίτσια, ηλικίας 20 – 27 ετών, άρχισαν τη νυχτερινή περιπέτεια με ένα γεύμα στην παμπ. Ήταν η 154η επέτειος της μάχης του Βατερλό, κατά την οποία είχαν φονευθεί πολλοί Γρεναδιέροι του “Σιδηρού Δούκα”. Το πρωί δήλωσαν ότι δεν είχαν παρατηρήσει ή ακούσει κάτι το ασυνήθιστο.

Ο εκπρόσωπος του “Συνδέσμου Προστασίας Φαντασμάτων” είπε ότι προφανώς το φάντασμα του Γρεναδιέρου “αντελήφθη ότι είχε οργανωθεί προσπάθεια εντοπισμού του και απέφυγε να κάνει αισθητή την παρουσία του”.

“Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι εμφανίσεις του φαντάσματος αυτού είναι συχνότερες κατά τον Σεπτέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο. Σπανίως εμφανίζεται κατά τους άλλους μήνες. Θα επαναλάβουμε λοιπόν το πείραμα τον Σεπτέμβριο”, προσέθετε καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/06/1969…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 20/06/1969
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/06/1969
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments