Επίθεση θαλάσσιου τέρατος σε Νορβηγούς αλιείς, το 1957…

Επίθεση θαλάσσιου τέρατος σε Νορβηγούς αλιείς, το 1957...

Τον Σεπτέμβριο του 1957, μια είδηση προερχόμενη από τη Νορβηγία έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός παράξενου θαλάσσιου πλάσματος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την είδηση, είχε λάβει χώρα το πρωί της 2ας Μαρτίου εκείνης της χρονιάς στα ανοιχτά του Μπέργκεν, μιας πόλης στα δυτικά της Νορβηγίας.

Κατά τις περιγραφές, λοιπόν, ένα θαλάσσιο τέρας, μήκους πέντε περίπου μέτρων, το οποίο έμοιαζε με ιχθυόμορφο ρινόκερο, είχε επιτεθεί εναντίον ενός στολίσκου αλιευτικών, αποτελούμενου από δύο μεγαλύτερα και τέσσερα μικρότερα σκάφη.

Όπως αφηγούνταν οι αυτόπτες μάρτυρες, το θαλάσσιο πλάσμα εμφανίστηκε εκείνο το πρωινό της 2ας Μαρτίου του 1957 σε απόσταση ενός περίπου μιλίου από τον στολίσκο και άρχισε να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα εναντίον του τελευταίου των μικρών σκαφών το οποίο και ανέτρεψε. Ακολούθως, απομακρύνθηκε με την ίδια πάντοτε ταχύτητα και εξαφανίστηκε μέσα στη θάλασσα χωρίς να επανεμφανιστεί.

Οι αλιείς ανέσυραν τρομοκρατημένοι τους τέσσερις ναυαγούς του ανατραπέντος πλοιαρίου και έσπευσαν να επαναπλεύσουν για το Μπέργκεν, από το οποίο απείχαν μόλις επτά μίλια.

Οι αφηγήσεις και των είκοσι οκτώ ανδρών που αποτελούσαν το πλήρωμα του στολίσκου, καθώς και η περιγραφή την οποία έδωσαν ως προς την όψη του τέρατος, συνέπιπταν και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/09/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 27/09/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/09/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments