Ακρωτηριασμός θαλάσσιου τέρατος από Σκωτσέζους αλιείς, το 1936…

Ακρωτηριασμός θαλάσσιου τέρατος από Σκωτσέζους αλιείς, το 1936...
0
(0)

Στις 30 Αυγούστου του 1936, ημέρα Κυριακή, το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους “Daisy”, ενώ προσπαθούσε να ανασύρει τα δίχτυα του, τα οποία είχε ρίξει κοντά στις ακτές των Νήσων Shetland, βόρεια της Σκωτίας, αντιλήφθηκε πως κάποιο ασυνήθιστο βάρος τα εμπόδιζε να ανέλθουν.

Τότε, οι αλιείς χρησιμοποίησαν το βίντσι, για να ανελκύσουν το φορτίο και μετά από λίγο, είδαν κατάπληκτοι να προβάλει από το νερό, τυλιγμένο στα δίχτυα, ένα θαλάσσιο τέρας, ένα πλάσμα αλλόκοτο, που όμοιό του οι έμπειροι ψαράδες των άγριων, βορείων θαλασσών δεν είχαν αντικρίσει ποτέ άλλοτε.

Το θαλάσσιο τέρας άρχισε να κινείται απειλητικά μέσα στα δίχτυα και οι αλιείς διέκριναν ξεκάθαρα μια πελώρια ουρά όφεως να χτυπά με λύσσα το πλοίο τους. Έτσι, όρμησαν καταπάνω του με πελέκεις και κατόπιν σφοδρής και υπεράνθρωπης πάλης, κατόρθωσαν να κόψουν δύο τεμάχια σάρκας από την ουρά και το κυρίως σώμα του θαλάσσιου κήτους.

Τελικά, το θαλάσσιο τέρας κατάφερε να διασπάσει το δίχτυ και καθώς ήταν ακρωτηριασμένο και αιμόφυρτο, άρχισε να καταβυθίζεται.

Οι Βρετανοί επιστήμονες, που εξέτασαν τις σάρκες του θηρίου, αποφάνθηκαν ότι δεν ανήκαν σε κάποιο ήδη γνωστό θαλάσσιο ζώο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/09/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 02/09/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/09/1936

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments