Το ακατανόητο μυστήριο του Ηλιακού Στέμματος…

Το ακατανόητο μυστήριο του Ηλιακού Στέμματος...
0
(0)

Μολονότι δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα των παρατηρήσεων για την ολική ηλιακή έκλειψη, που συντελέστηκε στις 19 Ιουνίου του 1936, είχε ήδη ξεκινήσει μια ολόκληρη συζήτηση για το μυστήριο του Ηλιακού Στέμματος στους επιστημονικούς κύκλους.

Από τις ληφθείσες φωτογραφίες της συγκεκριμένης ηλιακής έκλειψης αποδεικνυόταν ότι το Ηλιακό Στέμμα δεν ακολουθούσε την περιστροφική κίνηση του Ήλιου γύρω από τον άξονά του. Φαινόταν επομένως ως ένα σώμα παντελώς ξένο προς το κύριο σώμα του Ήλιου. Δεν κατορθώθηκε, όμως, να εξακριβωθεί μέχρι τότε, εάν το Ηλιακό Στέμμα αποτελούνταν μόνο από αέρια ή και αν υπήρχε σε αυτό στερεά ύλη. Πάντως, μερικές γραμμές πάνω στο φασματοσκόπιο καταδείκνυαν την ύπαρξη στερεάς ύλης, αλλά το παράδοξο ήταν ότι οι γραμμές αυτές ήταν κάθετες σχεδόν προς τον Ήλιο.

Στιγμιότυπα από την ολική ηλιακή έκλειψη, στις 19 Ιουνίου 1936
Στιγμιότυπα από την ολική ηλιακή έκλειψη, στις 19 Ιουνίου 1936

Συμπερασματικά, εάν υπήρχαν στερεά σώματα, θα ήταν πιθανώς στήλες κάθετες στον Ήλιο, πράγμα το οποίο, κατά τα λεγόμενα των ειδικών, ήταν τουλάχιστον ακατανόητο!

Η αναμονή της εμφάνισης περισσοτέρων φωτογραφιών από την εν λόγω έκλειψη έκρυβε την προσδοκία να ρίξει φως στο μυστήριο, που θάμπωνε το ακτινοβόλο Ηλιακό Στέμμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 11/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 11/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 11/07/1936

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments