Μυστηριώδες φλεγόμενο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αγγλία και την Ιρλανδία, το 1969…

Μυστηριώδες φλεγόμενο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αγγλία και την Ιρλανδία, το 1969...

Στις 26 Απριλίου του 1969, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε από το Λονδίνο την είδηση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονταν για την ανακάλυψη των υπολειμμάτων ενός μυστηριώδους φλεγόμενου αντικειμένου, το οποίο είχε εμφανιστεί τη νύχτα της Παρασκευής, 25 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, πάνω από την Αγγλία και την Ιρλανδία.

Τα αστεροσκοπεία και η αστυνομία κατά μήκος της Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας λάμβαναν συνεχώς τηλεφωνήματα ανήσυχων πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν σχετικές πληροφορίες. Ορισμένοι περιέγραφαν το φλεγόμενο αντικείμενο ως μια πρασινωπή σφαίρα καλυπτόμενη από φλόγες, ενώ άλλοι ως ιπτάμενο δίσκο, κίτρινου ή βιολετί χρώματος, με ουρά. Αναφέρθηκε ότι το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο συνετρίβη στην Ουαλία ή στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι γνώμες των ειδικών διέφεραν. Ορισμένοι θεωρούσαν το αντικείμενο ως σοβιετικό δορυφόρο, ο οποίος είχε αναφλεγεί μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, ενώ άλλοι ως μετεωρίτη. Μυστηριώδεις εκρήξεις μετά την εμφάνιση του αντικειμένου ακούστηκαν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και στο Ρόουεν της Ουαλίας.

Ένας ταχυδρόμος από το Ρόουεν, ονόματι Έρικ Μπρουκς, είχε δηλώσει ότι το αντικείμενο είχε θεαθεί πάνω από το χωριό σε μικρό ύψος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση του αντικειμένου, ακούστηκε ισχυρότατη έκρηξη, η οποία προκάλεσε δόνηση στο χωριό.

Ο Κένεθ Γκάτλαν, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Αεροναυτικής Εταιρίας, είχε δηλώσει ότι το εν λόγω αντικείμενο έπρεπε να ήταν μετεωρίτης, ο οποίος διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα. Η πορεία του αντικειμένου απέκλειε την περίπτωση να ήταν ο σοβιετικός δορυφόρος “Κόσμος”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/04/1969…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 27/04/1969
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/04/1969
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments