Εμφάνιση ιπτάμενου δίσκου στον ουρανό του Χερβούργου, το 1905…

Εμφάνιση ιπτάμενου δίσκου στον ουρανό του Χερβούργου, το 1905...

Στις αρχές Απριλίου του 1905, οι κάτοικοι του Χερβούργου, μιας πόλης στα βορειοδυτικά της Γαλλίας, γίνονταν καθημερινά αυτόπτες μάρτυρες ενός εξαιρετικά παράδοξου φαινομένου.

Αρχικά, λίγοι από τους κατοίκους της γαλλικής αυτής πόλης είχαν δει να εμφανίζεται ένα έντονο φως στον ουρανό, το οποίο έμοιαζε με αστέρα. Όταν οι λιγοστοί αρχικά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν το περιστατικό, δεν έγιναν πιστευτοί. Εν τούτοις, πολλοί έκριναν σκόπιμο να παραμείνουν την επόμενη νύχτα στην πλατεία της πόλης, προκειμένου να παρατηρήσουν τον ουρανό.

Δυστυχώς, η νύχτα ήταν νεφελώδης και δεν είδαν παρά αμυδρές φωτεινές αποχρώσεις, οι οποίες ήταν πιθανό να προέρχονταν από το μυστηριώδες “φως”, αλλά και από άστρα του ουρανού.

Μετά από λίγες ημέρες είδαν όλοι, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι επρόκειτο περί πραγματικότητας. Ένα κατάστιλπνο ιπτάμενο αντικείμενο έφεγγε από πάνω τους με φως παράδοξο και μεγαλοπρεπές!

Επρόκειτο περί αστέρος, περί νέου ήλιου, ενός οποιουδήποτε μετεωρολογικού φαινομένου, περί αερόστατου; Η τελευταία εκδοχή κατέστη περισσότερο πιστευτή και οι Αρχές της πόλης προσπάθησαν να κάνουν την παράξενη φωτεινή πηγή να κατέβει. Ουδεμία, όμως, απάντηση λάμβαναν από τον μυστηριώδη ουράνιο επισκέπτη.

Οι επιστήμονες συσκέπτονταν επί τρεις ημέρες και τρεις νύχτες. Τελικά, από τις παρατηρήσεις τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο περί αερόστατου, αλλά περί ουρανίου φαινομένου ή μυστηριώδους πτητικής μηχανής!

Τελικά, ο φωτεινός δίσκος ήταν ένας νέος αστέρας, σύμφωνα με το διστακτικό πόρισμα των επιστημόνων εκείνης της εποχής. Έλαμπε και φώτιζε την νύχτα με ένα πανίσχυρο φως, που ενώπιόν του οι φανοί της εποχής εκείνης ωχριούσαν σαν τρεμάμενες φλογίτσες.

Κάθε βράδυ γινόταν ορατό και κάθε βράδυ οι κάτοικοι του Χερβούργου στέκονταν εκστατικοί στις πλατείες και στα παράθυρα τους, παρατηρώντας το περιδεείς με τα κυάλια τους, αφού οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι επρόκειτο περί άστρου και ζητούσαν την παρέμβαση των επιστημόνων, για να εξηγήσουν επαρκώς το φωτεινό νυχτερινό φαινόμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 02/04/1905…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 02/04/1905
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 02/04/1905
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments