Οι μυστηριώδεις διώρυγες του Άρη…

Οι μυστηριώδεις διώρυγες του Άρη...

Το 1933, το ζήτημα των διωρύγων του πλανήτη Άρη είχε επανέλθει και πάλι στην επικαιρότητα, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης του αστρονόμου Boyd Brydon.

Ο εν λόγω επιστήμονας, βασιζόμενος στις παρατηρήσεις του Καθηγητή Earl Charles Slipher, υποστήριζε ότι η υπόθεση, σύμφωνα με την οποία οι παρατηρούμενες γραμμές πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη οφείλονται σε οπτική απάτη, ήταν λανθασμένη.

Οι γραμμές αυτές, που οι ειδικοί τις αποκαλούσαν διώρυγες, πράγματι υπήρχαν και αποτυπώνονταν σε φωτογραφίες που είχαν ληφθεί εκείνη τη χρονιά, με τη χρήση των τελειότερων τεχνικών μέσων της εποχής.

Ήταν ευδιάκριτο στις φωτογραφίες αυτές ένα σύστημα σκοτεινών γραμμών, οι οποίες ήταν όμοιες και συνεχείς καθ’ όλο το μήκος τους. Επίσης, σε μερικά σημεία διακρίνονταν ξεκάθαρα διπλές γραμμώσεις.

Ο Boyd Brydon, λοιπόν, φρονούσε πως η κανονικότητα των γραμμών αυτών αποδείκνυε περίτρανα ότι αποτελούσαν έργο λογικών όντων και όχι απλώς φυσικούς σχηματισμούς, διότι εάν ήταν κάτι τέτοιο, οι γραμμές αυτές θα μεταβάλλονταν ή και θα εξαφανίζονταν, όπως και τα αίτια που τις προξενούσαν.

Οι μυστηριώδεις διώρυγες του Άρη, κατά τους ισχυρισμούς κι άλλων επιστημόνων, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι είχαν κατασκευαστεί από νοήμονα όντα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/06/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 16/06/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/06/1933
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments