Τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν πριν από 25.000 χρόνια;

Τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν πριν από 25.000 χρόνια;
0
(0)

Τον Νοέμβριο του 1966, ο Καθηγητής της Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Άρης Πουλιανός, βρισκόμενος στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσίασε στους δημοσιογράφους απολιθωμένο ανθρώπινο κρανίο, το οποίο απέσπασε από βράχο στο χωριό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας.

Ο Άρης Πουλιανός ανέφερε ότι το κρανίο αυτό ανήκε σε άντρα και είχε ηλικία μερικών χιλιάδων ετών. Έτσι, αποδεικνυόταν ότι η Κρήτη κατοικούνταν όχι πριν από 5.000 χρόνια, όπως ισχυρίζονταν οι αρχαιολόγοι, αλλά πριν από 7.000 – 15.000 έτη, δηλαδή από τη Μεσολιθική Εποχή.

Επομένως, συνάγεται ότι τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν ήδη από την Παλαιολιθική Εποχή, δηλαδή πριν από 25.000 χρόνια!

Άρης Πουλιανός
Άρης Πουλιανός

Ο Άρης Πουλιανός ανακοίνωσε επίσης ότι στην περιοχή Γρα Λυγιά ανακάλυψε αποτυπώματα ανθρώπινων οδόντων πάνω σε βράχο και ότι είχε πληροφορηθεί πως δύο ακόμη ανθρώπινοι σκελετοί, απολιθωμένοι, είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

Τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν, λοιπόν, πριν από 25.000 χρόνια; Οι ανακαλύψεις του Άρη Πουλιανού κατάφεραν να ανατρέψουν τα παγιωμένα πορίσματα των επιστημόνων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 10/11/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", στις 10/11/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 10/11/1966

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments