Το “ανήσυχο” φάντασμα…

Το "ανήσυχο" φάντασμα...
0
(0)

Την περίπτωση ενός πλούσιου γαιοκτήμονα της περιοχής του Πεναφίνες στην Πορτογαλία, του οποίου η ψυχή δε μπορούσε να ησυχάσει μετά το θάνατό του, παρουσιάζει σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 22/11/1955 η εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”. Η ιστορία δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα “Ντιάριο Ποπουλάρ” της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο πλούσιος αυτός γαιοκτήμονας είχε κάποτε χάσει την περιουσία του και έπειτα απ’ αυτό έδωσε την υπόσχεση ότι εάν την αποκτούσε ξανά, τότε θα πήγαινε να προσκυνήσει σε τρεις Καθολικές εκκλησίες σε τρεις διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Την υπόσχεσή του, όμως, δεν την τήρησε μετά την οικονομική ανάκαμψή του και γι αυτό τον λόγο η ψυχή του δεν έβρισκε ανάπαυση μετά τον θάνατό του. Το φάντασμά του εμφανιζόταν κάθε βράδυ στο σπίτι του…

Οι συγγενείς του και κληρονόμοι του, φοβούμενοι ότι θα είχαν την ίδια τύχη μετά τον θάνατό τους, προσέφεραν ένα αγρόκτημα σε όποιον προθυμοποιούνταν να εκπληρώσει την υπόσχεση του μακαρίτη. Τρεις χωρικοί είχαν παρουσιαστεί μέχρι την στιγμή της δημοσίευσης της ιστορίας. Ο ένας, μάλιστα, ήταν διατεθειμένος να κοιμάται μέσα σε ένα φέρετρο καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, με την ελπίδα ότι έτσι θα “εξορκιζόταν” το φάντασμα…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 22/11/1955
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 22/11/1955

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments